وز ملی روستا توسط شورای فرهنگ عمومی کشور به منظور ارج نهادن به روستائیان و فرهنگ روستائی تصویب شد.
بر اساس تصمیمات جلسه مورخ 1393/07/02 دستگاههای فرهنگی کشور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی مقرر شد به منظور ارج نهادن به روستائیان عزیز و فرهنگ روستائی تعیین یک روز به نام «روز ملی روستا» به شورای فرهنگ عمومی کشور پیشنهاد شود.
بر این اساس، طی درخواست مرکز توسعه روستایی، 15 مهرماه به عنوان روز ملی روستا توسط شورای فرهنگ عمومی کشور تصویب شد.
موضوع برای تصویب نهایی و درج این مناسبت در متن تقویم رسمی کشور به شورای عالی انقلاب فرهنگی ارسال و شورای یاد شده در جلسه 736 مورخ 24 شهریور ماه سال 1392، 15 مهرماه را به عنوان روز روستا تصویب کرد.
مصوبه مذکور توسط رئیس مرکز توسعه روستایی به استانداران سراسر کشور ابلاغ و مقرر شد اقدامات لازم از سوی مراجع ذیربط جهت تجلیل از جایگاه روستائیان و روستانشینان به مناسبت این روز بعمل آید.
بیشتر ما ایرانیان با تاریخچه دامپزشکی در ایران ناآشنا هستیم. روز دامپزشکی بهانه خوبی است که کمی با سوابق آن آشنا شویم.
دامپزشکی در ایران از زمان ساسانیان (224-651) شناخته شده بود. در آن زمان حیوانات مفید با دارو یا جراحی درمان میشدند؛ دامپزشکان حقوق میگرفتند؛ و هر نوع حیوان تعرفه و نرخ خودش را داشت. نوع معالجه برای انسان و حیوان یکسان بود اما وظایف پزشکان و دامپزشکان با هم فرق داشت. به علت بدی جادهها و نیاز فراوان به حیوانات بارکش به حیواناتی مثل اسب، قاطر، الاغ، و شتر توجه ویژهای مبذول میشد؛ مخصوصاً در ارتش و برای حمل آذوقه و مهمّات.
دامپزشکی به شکل مدرن با تاسیس مدرسه عالی دامداری در سال 1932 در ایران آغاز شد و پس از طی تغییرات زیاد در طول این سالها به پیشرفتهای زیادی نائل آمد که اوج آن حرکت به سوی علمی شدن و تربیت دامپزشکان بر اساس علوم جدید بود.
روز جهانی دامپزشکی در سال 2000 از طرف سازمان جهانی دامپزشکی آخرین شنبه ماه آوریل تعین شد که امسال روز 26 آوریل و موضوع آن "رفاه حیوانات" خواهد بود.
گزینش یکی از روزهای سال برای قدردانی از خدمات جامعه دامپزشکی کمترین کاریست که میشود برای سپاسگزاری از این مهربانان انجام داد.
با تبریک این روز به همه دامپزشکان عزیزی که عمر گرانبهای خود را در خدمت به حیوانات صرف میکنند، تشکر ویژهای داریم از تیم دامپزشکان وفا در گذشته و حال. همکاری دو دامپزشک گرانقدر: آقای دکتر عابدی و آقای دکتر خرّم در حال حاضر برای ما بسیار مغتنم است. این روز بر همه دست اندر کاران در سازمان دامپزشکی، کلینیکها و داروخانههای دامپزشکی و تمامی کسانی که در درمان و کاستن رنج بیماری به حیوانات کمک میکنند فرخنده و گرامی باد.
دامپزشکی صرفا به معنای درمان یک بیماری در دام نیست، این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با نبود دامپزشکی، بدون شک بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد با توجه به اینکه حدود نیمی(? 49درصد) از عوامل بیماری زا در انسان ناشی از عوامل ایجاد بیماریهای مشترک بین انسان و دام است ضروری است رویکرد "دامپزشکی در خدمت سلامت جامعه" به عنوان یک شعار جدی مورد توجه قرار گیرد، که با برنامه مدون برای واکسیناسیون دامها، معدوم کردن دامهای بیمار و نیز کنترل مرزهای جغرافیایی میتوان تا حدود زیادی از شیوع این نوع بیماریها جلوگیری کرد از جمله بیماریهای مشترک بین انسان و دام تب مالت، سل، هاری، مشمشه (بیماری مشترک بین انسان و اسب)، بیماریهای خونریزیدهنده مانند تب خونریزیدهنده کریمه کنگو و آنفلوانزای فوق حاد پرندگان است شرایط نامناسب بهداشت دام در کشورهای همجوار و نقل و انتقال بیرویه دام و فرآوردههای دامی از عوامل تهدید بیماریهای دامی در سطح منطقه است اما با وجودی که ایران از لحاظ ابتلا به بیماری مشترک بین انسان و حیوان در منطقه پرخطری قرار دارد با اقدامات موثری که سازمان دامپزشکی کشور وهمکاران بخش خصوصی در جهت کنترل این بیماریها اقدامات لازم راانجام داده اند.
هفته نیروی انتظامی بر بزرگمردانی که رمز بقا و ثبات آنان، طلب حیات طیبه در گمنامی و بی نشانی است، اندیشه ناب خود را باعشق و ارادت مخلصانه به حضرت حق در آمیخته، بی اعتنا به رنگ و لعاب زیور دنیا، توشه ای معنوی نثار بازار فداکاری کرده اند مبارک باد
هفته نیروی انتظامی بر دلاور مردان عرصه امنیت و انضباط اجتماعی مبارک
نیروی انتظامی باید اقتدار، عزت نفس و رحمت و مهربانی داشته باشد.
(رهبر معظم انقلاب)
روز نیروی انتظامی مبارک
هفته نیروی انتظامی را به نگهبانان خستگی ناپذیر شهر ها تبریک می گوییم .
روز سیزدهم مهر ماه هر سال به عنوان روز نیروی انتظامی و آغاز هفته بزرگداشت ناجا نام گذاری شده است . علت این نام گذاری آن است که پلیس ایران برای مدتهای طولانی از دو قسمت مهم پلیس شهری و ژاندارمری (مرزی و روستایی) تشکیل شده بوده ، کمیته انقلاب اسلامی نیز به عنوان یکی از ارکان مهم حفظ نظم و امنیت داخلی و دفاع از ارزشهای انقلاب در داخل کشور در بعد از پیروزی انقلاب به این مجموعه افزوده شد . کثرت نیروهای پلیس در بعد از انقلاب و ضرورتهای ادغام این نیروها باعث شد تا در سال 1370 با تصمیم مجلس شورای اسلامی این سه نیرو در یکدیگر ادغام و سیستم پلیس واحد به وجود آید . از سال 1378 با درخواست نیروی انتظامی و تصویب مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا ، زمان برگزاری هفته نیروی انتظامی از تیرماه به مهرماه انتقال یافت . قبلاً 27 تیر به مناسبت سالروز تصویب قانون ادغام نیروی انتظامی به نام روز نیروی انتظامی و سپس هفته آخر تیرماه به نام هفته نیروی انتظامی نامگذاری شده بود و در این روز و هفته ، مراسم ویژهای برای بزرگداشت این نهاد انتظامی برگزار می گردید . ولیکن بعد از بررسی ها و جمعبندی نظرات و دیدگاهها و پیشنهادهای مختلف مقرر شد هفته نیروی انتظامی در مهر ماه ، برگزار شود . از ایرو ، روز سیزدهم مهر ، به عنوان روز نیروی انتظامی و آغاز هفته بزرگداشت ناجا نام گذاری شد .