جامعه > آسیبها - روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:خبر دستگیری 7 بازیگر معروف در یک پارتی شبانه . و کشف 80 بطری مشروبات الکلی به همراه آنان در باغی 4 هزار متری در منطقه سعادت آباد تهران هفته گذشته توسط سایتهای خبری و دیگر رسانهها مخابره و مانند سایر خبرها کهنه شد.
شاید کهنه شدن این گونه خبرها به دلیل تکراری بودن چنین مسایلی است که متاسفانه در حال تبدیل شدن به امری عادی در کشوری است که پسوند اسلامی بر پیشانی خود دارد.
رسانهها در هفته گذشته علاوه بر خبر دستگیری این بازیگران، خبر انتشار نامه سرگشاده 30 بازیگر زن به معاونت صدا و سیما درباره پشت صحنه مافیای فساد و شهوت نیز منتشر کرده بودند، که از واقعیتی تلخ و تاسف برانگیز از انحطاط اخلاق در صنعت فیلم سازی و مجموعههای تلویزیونی کشور حکایت میکند.
مردم هرگز انتظار ظهور پدیدههایی در ابعاد عارفان و زاهدان از میان بازیگران و عوامل ساخت فیلمها و مجموعههای تلویزیونی ندارند اما پس از سپری شدن چهار دهه از عمر انقلاب حداقل انتظار آنها از این قشر، بجا نگذاشتن نام بد از خود در چند صباحی است که نان شهرت خود را میخورند.
مردم، شنیدن خبرهای رفتار غیر اخلاقی میان برخی بازیگران که بار قابل توجهی از انعکاس مشکلات و مسایل فرهنگی جامعه در سینما و تلویزیون بر دوش میکشند را بر نمیتابند، قشری که نقشهای مثبت و منفی خود را برای اصلاح جامعه بازی میکنند اما متاسفانه به دلیل بی تعهدی و دوری از آموزههای دینی، رفتار زشت و منفی در زندگی، از خود به جا میگذارند.
نگارنده این سطور قصد ندارد به فضای سینمایی کشور با عینک بدبینی نگاه کند و تنها با این دو خبر از واقعیتهای موجود انتقاد کند تا به سیاه نمایی متهم نشود، اما از مسئولین میخواهد چشمها را بر روی این گونه فسادها که مانند غدهای بدخیم به جان صنعت فیلم و مجموعههای تلویزیونی کشور افتاده، نبندند و برای پیشگیری از تکرار چنین حوادثی و پالایش اساسی این صنعت و زدودن آفتها از آن، چاره اندیشی کنند.
در اینجا مناسب میبینم نگاه امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران درباره سینما را یادآوری کنم که فرمود: «ما با سینما مخالف نیستیم، ما با فحشا مخالفیم» و نگاه ایشان به اهمیت صدا و سیما که معتقد بودند نقصهای صدا و سیما به پای حکومت اسلامی و نظام نوشته میشود. نگاهی بسیار ظریف و چند بعدی که مسئولیت متولیان فرهنگی کشور را چند برابر میکند.
جامعه > سلامت - جلسه آسیب شناسی رفتارهای اجتماعی پرخطر شهروندان از جمله خودکشی های علنی در تهران برگزار شد. ایجاد مراکز مشاوره حضوری و غیر حضوری می تواند در کاهش رفتارهای غلط و پر خطر اجتماعی نقش موثر داشته باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت بهداشت؛ با توجه به چند حادثه اخیر در تهران و برخی شهرستان ها، سید حسن هاشمی وزیر بهداشت جلسه ای را با حضور مدیران ارشد وزارت بهداشت و تنی چند از اساتید دانشگاه ها و اساتید حوزه اعصاب و روان تشکیل داد.
در این جلسه ابتدا دکتر حاجبی، مدیر کل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با ارایه آماری از تعداد اقدام به خودکشی در دنیا، کشورهای منطقه و کشور، به توضیح راهکارهای مداخله دستگاه های ذیربط در این کشورها پرداخت.
در ادامه این جلسه اساتید دانشگاه و صاحبنظران ضمن انتقاد از نوع پرداختن رسانه های رسمی و غیررسمی به این موضوع، به ارائه نقطه نظرات خود در این حوزه و راهکارهای موجود پرداختند.
محورهای بحث در این جلسه، نحوه اطلاع رسانی رسانه ها در مواجهه با موارد خودکشی، ایجاد مراکز مشاوره حضوری و غیرحضوری برای کاهش این رفتارها، برگزاری کارگاه های آموزشی برای رسانه ها و نحوه همکاری دستگاه های اجرایی و حاکمیتی در این حوزه بود که دست اندرکاران حوزه سلامت روان درباره آن به تبادل اطلاعات پرداختند.
شایان ذکر است که بررسی بیشتر و ارایه راهکارهای عملی و اجرایی در این خصوص به نشست های آتی موکول شد.
سیاست > رهبری - 24آنلاین نوشت: در حالی که رهبرمعظم انقلاب در سخنرانی اخیرشان در جمع معلمان،در باره نفوذ و تسلط فرهنگ غرب از راه آموزش زبان انگلیسی هشدار دادند، برخی رسانه ها و چهره های سیاسی تلاش کردند بیانات معظم له را به مخالفت مطلق با آموزش زبان انگلیسی تحریف کنند.
ایشان در سخنرانی تحلیلی خود به راههایی اشاره کردند که بیگانگان با استفاده از زبان می توانند استقلال کشور را مورد تهدید قرار دهند و به همین دلیل از نقاط آسیب پذیرتر مانند مهدکودکها اشاره و در عین حال بلافاصله تاکیدکردند منظورشان این نیست که از فردا این آموزش تعطیل شود.
متاسفانه برخی افراد و رسانه ها در وجه خوشبینانه اش معنای این عبارات را درک نکردند و با برداشتی سیاسی از آن برای تسویه حساب سیاسی استفاده کردند.
این در حالی است که شخص رهبرمعظم انقلاب، از تسلط به زیان انگلیسی برخوردارند.
محمدحسین صفارهرندی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و وزیر اسبق ارشاد در این باره می گوید:
"من یک وقتی از مدیر یک مؤسسه آموزشی، فرهنگی شنیدم که گفت آن اوایل انقلاب، حضرت آقا و برخی از مقامات روحانی کلاسهای زبان را شرکت میکردند؛ کسی که به آنها زبان میآموخت میگفت فراگیری ایشان خیلی خوب بود و آن استاد مربوطه میگفت برای من جالب است که آنها در سن بالای 40 سال فراگیری خوبی دارند. من میدانم که در سالهای اخیر نیز روی این چیزها تمرکز دارند و ایشان متون انگلیسی و مجلات خارجی را خودشان میخوانند، البته نمیدانم اجازه دارم این موضوعات را بگویم یا خیر... عربی را که قطعاً تسلط دارند اما میدانم که در زبان انگلیسی نیز همین الآن ایشان مجلات و ژورنالهای خارجی را مستقیم بدون اینکه ترجمه را بگیرند، مطالعه میکنند..[
سیاست > نظامی - ایسنا نوشت: مسئول روابط عمومی سپاه کربلای مازندران خبر شهادت 13 مدافع حرم مازندرانی در سوریه را تایید کرد.
حسینعلی رضایی گفت: آخرین اخبار حکایت از 13 شهید مدافع حرم مازندرانی و زخمی شدن 21 نفر در سوریه دارد.
وی با اشاره به اینکه هنوز اسامی این شهدا اعلام نشده است، بیان کرد: اسامی شهدا به زودی در اختیار رسانه ها قرار می گیرد.
روز گذشته در منطقه خان طومان سوریه رزمندگان ایرانی و مقاومت مورد حمله تکفیری ها قرار گرفتند که ایرانی ها شهدای زیادی تقدیم حرم الهی کردند
به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، متن سوال مطروحه و پاسخ حضرت آیتالله خامنهای به آن به شرح زیر است:
س: آیا استفاده از الکل سفید برای ضد عفونی کردن دست و لوازم پزشکی مثل دماسنج و غیر آن بهخاطر استفاده از آنها در امور پزشکی و درمان توسط پزشک یا تیم پزشکی جایز است؟ الکل سفید همان الکل پزشکی است که قابل نوشیدن هم هست، آیا نماز خواندن با لباسی که یک یا چند قطره از این الکل بر آن ریخته شده، جایز است؟
ج: اگر از الکلی باشد که در اصل مایع نیست، هرچند مستکننده هم باشد، محکوم به طهارت است و نماز با لباسی که با این الکل برخورد کرده صحیح است و احتیاجی به تطهیر ندارد. ولی اگر از الکل مایع بالاصاله و بر حسب تشخیص اهل فن مستکننده باشد، بنا بر احتیاط نجس است و نماز با بدن یا لباسی که با آن برخورد کرده، موقوف بر تطهیر است؛ لیکن استفاده از آن جهت ضد عفونی کردن ادوات پزشکی و مانند آن اشکال ندارد.