سفارش تبلیغ
صبا ویژن

راساس گزارش پاپ‌ساینس، دانشمندان در سال 1967 تصور کردند بهترین‌ راه‌حل را برای این مشکل یافتند: قلبی مکانیکی که نیروی آن از تجزیه مواد رادیو‌اکتیو تامین می‌شود. این یعنی قلبی اتمی.

 

دانشمندان دو گروه‌ پژوهشی دولتی متفاوت، موسسه ملی قلب و آژانس انرژی هسته‌ای برای سال‌ها رویای ساخت قلب اتمی را دنبال می‌کردند و براین باور بودند تنها راه‌حل برای جایگزینی قلب‌های بیمار همین است.

 

منبع انرژی جایگزین برای قلب‌های مصنوعی باتری‌های معمولی بودند که این باتری‌ها نیز از مشکلات فنی متعددی برخوردارند، اول اینکه داغ می‌شوند و علاوه براین به شارژ روزانه نیاز دارند و بدتر از همه اینکه پس از دوسال باید تعویض شوند.

 

در مقابل، رویکرد قلب اتمی می‌تواند قلبی با دوام 10 سال را برای بیماران تضمین کند، بدون اینکه نیازی به اتصال به منبع انرژی خارجی باشد. قلب اتمی انرژی خود را از پلوتونیم 238 به دست می‌آورد، عنصری که با اتکا بر قابلتی تجزیه رادیواکتیو خود می‌تواند برای یک قرن حرارت ثابت تولید کند.

 

از این عنصر برای تامین انرژی ماهواره‌های فضایی استفاده می‌شود، مانند فضاپیمای افق‌های نو که پرواز نزدیک‌گذر آن از کنار پلوتو بسیار خبرساز شد، فضاپیمای ویه‌جر و مریخ‌نورد کنجکاوی.

 

محققان براین باورند می‌توانند انرژی این عنصر را برای پمپ کردن خون به بدن انسان مورد استفاده قرار دهند. با این‌همه در مسیر ساخت چنین قلبی موانع زیادی وجود دارد. ابتدا باید پمپی مکانیکی ساخته شود که بدن انسان آن را باز پس نزند. همچنین برای این ماشین باید موتوری ایمن و کارامد ساخته شود که بتواند حرارت را به برق تبدیل کند.

 

انجمن ملی قلب آمریکا در تلاش است قلبی نیمه‌مصنوعی بسازد که می‌تواند به قلب آسیب‌دیده کمک کند. این قلب دارای سیستم پمپ نانواتمیک خواهد بود و نیروی مورد نیاز موتور آن از منبع انرژی اتمی تامین می‌شود.

 

از سوی دیگر آژانس انرژی اتمی در تلاش برای ساخت پمپ اتمی و موتور یکپارچه‌ای است که به طور کامل جایگزین قلب بیمار شود. پس از گذشت پنج سال از تحقیقات این دو گروه،‌قلب‌ها با مشکلاتی از قبیل حجیم بودن، گرم شدن بیش از اندازه و منعقد شدن خود درون پمپ مواجه بودند.

ین مشکلات همگی ناشی از نقص طراحی هستند. جدا از این مشکلات محققان باید با نگرانی‌های عمومی نسبت به ایمنی و اصول اخلاقی برای پیوند قلبی مصنوعی اتمی به بدن یک بیمار مقابله کنند درحالی که عوارض قرار گرفتن در معرض تشعشعات ضعیف اتمی هنوز ناشناخته‌است.

 

بسیاری براین باورند قلب‌های پلوتونیومی می‌تواند بیمار را در معرض ابتلا به بیماری‌هایی از جمله سرطان خون قرار دهد و در عین حال این نگرانی وجود داد که ممکن است تبهکاران از این قلب‌های اتمی به عنوان سلاح استفاده کنند.

 

با این‌همه دانشمندان به تلاش خود برای ساخت قلبی کاملا کاربردی و مصنوعی ادامه می‌دهند تا در نهایت بتوانند قلبی بسازند که می‌تواند برای طولانی‌مدت در بدن بیمار باقی بماند و نیازی به منبع انرژی خارجی نخواهد‌داشت.






تاریخ : دوشنبه 95/2/20 | 9:48 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

سردار سرلشگر قاسم سلیمانی در دومین روز از همایش فرماندهان ، روسا و مدیران ناجا با تبریک فرا رسیدن ایام مبارک شعبان اظهار کرد: ان‌شاءالله همگی از پاسداران حقیقی حریم اسلام و ائمه عصمت و طهارت(ع) باشیم.

 

وی با اشاره به دیدار فرماندهان و مدیران ارشد ناجا با مقام معظم رهبری افزود: فرمایشات معظم له حکیمانه و کارشناسی است و دیگر سخنرانی و صحبت من و دیگران لطفی ندارد. لازم است ناجا فرمایشات رهبر معظم انقلاب را به برنامه تبدیل و مطالبات امام خامنه‌ای را عملی کند.

 

وی اظهار کرد: براساس تجربه باید بگویم همه مفاهیم ، بیانات و عباراتی که مقام معظم رهبری عنوان می‌کند حکیمانه و بیان هیچ عبارت و کلمه‌ای تصادفی نیست. فرمایشات مقام معظم رهبری بر مبنای درایت ، تفکر ، تجربه و نیت خالصانه بیان می‌شود. نباید به فرمایشات مقام معظم رهبری صرفا به عنوان سخنرانی نگاه شود؛ چراکه فرمایشات و تدابیر معظم له قابل تأمل و راهبردی است.

 

فرمانده سپاه قدس در ادامه با اشاره به مدیریت انقلابی و جهادی خاطرنشان کرد: نظام ما یک نظام اسلامی و دینی است و هر چقدر هدف بزرگ و قدسیت بیشتری داشته باشد به همان میزان فداکاری ، قبول سختی، مرارت ها و مشکلات برای انسان آسان‌تر خواهد شد.

 

وی با اشاره به ابراز علاقه آحاد جامعه به ویژه جوانان برای دفاع از حریم ولایت گفت: آن‌چه که این اشتیاق را بوجود می‌آورد یک هدف مقدس یعنی همان صیانت از ارزش‌های دینی و اسلامی است.

 

وی با اشاره به جایگاه عظیم و رفیع انقلاب اسلامی گفت: این جایگاه رفیع و والا با هیچ نظامی قابل قیاس نیست.

 

سلیمانی هم‌چنین با بیان این‌که «امام(ره) با انقلاب اسلامی ، اسلام ناب محمدی را احیاء و بر لزوم صیانت از ارزش های انقلابی و اسلامی تأکید کرد» مدیریت انقلابی امام خمینی (ره) را یادآور شد و خاطرنشان کرد: مدیریت انقلابی ، مدیریت هدفمند و با برنامه است. امام راحل به گونه‌ای مدیریت انقلابی کردند که آثار مطلوب و مشهود آن تا سال‌ها باقی است.

وی تصریح کرد: مدیریت دوران دفاع مقدس نیز از نوع مدیریت انقلابی بود و شهیدانی چون حسین خرازی ، مهدی باکری، ابراهیم همت و ... نمونه بارز مدیرانی با رویکرد مدیریت انقلابی هستند. مدیریت انقلابی مدیریت صلح و پاکدستی است و باکری ها و خرازی ها نمونه بارزی از این نوع مدیریت‌اند که در این مدیریت، خضوع و خشوع و فروتنی مشهود است.

 

وی با اشاره به وجود مدیریت انقلابی در دوران دفاع مقدس مطرح کرد: در آن دوره هر چقدر فضا و شرایط سخت تر اطاعت پذیری بیشتر بود و مدیریت انقلابی یعنی مدیریت انسجام ، تبعیت ، یکدلی و همدلی . مدیریت دینی و انقلابی یعنی فارغ از به دنبال پاداش و ترفیع بودن. مشخصه‌های بی‌شماری در مدیریت انقلابی دوران دفاع مقدس وجود داشت تا آنجا که این دوران به عنوان یک الگو،معرفی می‌شود.

 

سلیمانی در ادامه با بیان این‌که «نیروی انتظامی دارای جایگاه جهادی است» تأکید کرد: سه مولفه انقلاب اسلامی و نظام یعنی ؛ اقتدار، امنیت و آرامش به عملکرد این نیروی عظیم بستگی دارد. این سه مولفه مولفه‌های کوچکی نیستند و نیروی انتظامی مدافع این سه مولفه و عامل تحقق آن است.

 

وی با بیان این‌که «هیچ کدام از ارگان های نظامی از اثرگذاری ناجا در جامعه برخوردار نیستند» افزود: فراگیری گسترده و ارتباط مردمی مسئولیت سنگینی است و ناجا باید قدردان این مسئولیت باشد. یکی از مشخصه‌های مدیریت انقلابی ترویج معنویت است. معنویتی که اثرگذار باشد و در جامعه ساری و جاری شود. یکی از آثار معنویت خودشناسی است و خودشناسی درست اثرات مثبتی دارد؛ مسئله معنویت یک موضوع تک بعدی نیست .

 

وی خطاب به فرماندهان و مسئولان ارشد ناجا گفت: اینکه امروز در این مسئولیت خطیر هستید توفیق بزرگی است. ناجا مسئولیت جهادی دارد و می‌تواند جامعه امروز ما را با انتقال فرهنگ اسلامی و ارزشی ارتقاء دهد






تاریخ : دوشنبه 95/2/20 | 9:43 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

سردار حسین دهقان وزیر دفاع در حاشیه مراسم بزرگداشت شهدای مدافع حرم که عصر امروز در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به چند نکته درباره بحث دفاعی کشور گفت: آمریکایی ها و سعودی‌ها در تلاش برای توسعه فضای التهاب و تشنج در منطقه هستند و در این مسیر، موضوع ایران هراسی را در راس برنامه های خود قرار دادند و هر اتفاقی می‌افتد با این موضوع مرتبط می‌کنند.

 

وزیر دفاع با تاکید بر اینکه در بحث دفاع اساسا دکترین ما دفاعی است، افزود: ما هیچگاه با نگاه تهاجمی حرکت نکرده‌ایم و آن چه انجام می‌دهیم ارتقاء ‌توان دفاعی کشورمان است.

 

سردار دهقان با بیان اینکه اقدامات ما برای تامین امنیت کشورمان است و قدرت دفاعی ایران را عامل ثبات منطقه می‌دانیم، اظهار داشت: امنیت و توسعه منطقه در گرو هم و توان دفاعی ما ضامنی بر این موضوع است.

 

وی افزود: کسانی که از فرامنطقه در منطقه ما حضور دارند سعی می کنند حضورشان را موجه جلوه دهند و هر خبر و مسئله ای را به عاملی برای تهدید خودشان تبدیل کنند.

وزیر دفاع تاکید کرد: هیچگاه ایران اسلامی چشم طمع به کشوری ندارد و برای ثبات منطقه نیز هزینه پرداخت می کند ، لذا کسانی که این مسائل را مطرح می کنند مانورهای هر روزه آمریکا و کشورهای مشترک و خرید موشکهای دوربرد عربستان را نادیده گرفته اند.

 

دهقان در پاسخ به سوالی درخصوص خبر تست موشک بالستیک 2هزار کیلومتری با خطای 8 متر، گفت: آزمایش موشکی با بُرد منتشر شده در رسانه ها نداشته ایم.

 

وزیر دفاع در عین حال تاکید کرد: هیچگاه در اقدامات دفاعی از جمله آزمایش های موشکی توقف نمی‌کنیم.

 

خبر تست موشک فوق را امروز صبح سردار عبداللهی معاون ستاد کل نیروهای مسلح طی سخنانی در همایش باقرالعلوم(ع) عنوان کرده بود.






تاریخ : دوشنبه 95/2/20 | 9:40 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

به گفته محققان مواد خوراکی سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی به پیشگیری از زوال عقل کمک می کنند. طبق توصیه محققان انجمن آلزایمر آمریکا، افراد باید علاوه بر مصرف مواد خوراکی تقویت کننده مغز، مصرف چربی های اشباع، کلسترول، قندهای تصفیه شده و نمک را نیز محدود کنند.

 

در حال حاضر چربی های اشباع و چربی های ترانس از بزرگ ترین تهدیدها برای سلامت مغز بشمار می آیند. مطالعات نشان داده اند ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر در بین افراد دارای رژیم غذایی با بیشترین میزان چربی اشباع 3 برابر بیشتر است و در افراد مصرف کننده چربی های ترانس این ریسک 5 برابر می شود.

 

در ادامه به مواد خوراکی که با تقویت مغز به مقابله با آلزایمر کمک می کنند اشاره می شود.

 

میوه های توتی

 

بلوبری، شاه توت، توت فرنگی و تمشک حاوی مقادیر بالای آنتی اکسیدان هستند که توانایی شان در تقویت قدرت مغز و مبارزه با رادیکال های آزاد مضر به اثبات رسیده است. از آنجائیکه بدن انسان خودش آنتی اکسیدان تولید نمی کند لازم است آن را از طریق منابع خوراکی یا مکمل ها بدست آورد.

 

ماهی سالمون

 

این ماهی حاوی بیشترین میزان اسیدهای چرب اُمگا3 است که بسیار برای مغز مفید است. بدن خودش اسیدهای چرب اُمگا3 را تولید نمی کند از اینرو افزودن آن به رژیم غذایی به تقویت قدرت مغز کمک می کند. اسیدهای چرب اُمگا3 موجب کاهش التهاب، کاهش ریسک بیماری قلبی، بهبود حافظه و عملکرد مغز، و مقابله با نوسانات اخلاقی و افسردگی می شود. مصرف حداقل 2 وعده (100 گرم) ماهی سالمون یا سایر ماهی های حاوی اُمگا-3 نظیر هالیبوت، ماهی تن، خال مخالی و ساردین در هفته توصیه می شود.

ر سال 2015، تیمی از محققان مرکز پزشکی دانشگاه راش آمریکا برنامه رژیم غذایی ای را برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری آلزایمر تا 53 درصد طراحی کردند. این رژیم موسوم به رژیم MIND شامل مقدار زیادی مواد خوراکی موجود در رژیم مدیترانه ای و دوستدار قلب است که موجب کاهش ریسک بیماری آلزایمر در بیماران مسن می شود. خاصیت روغن زیتون تصفیه نشده به خاطر وجود پلی فنول های شناور در آن است. مطالعات نشان داده اند که این آنتی اکسیدان های بالقوه موجب بهبود یادگیری و حافظه در موش ها شده و آسیب احتمالی به مغز را برمی گردانند.

 

کلم پیچ و اسفناج

 

مصرف برگ های سبز ارتباط قوی ای با کاهش میزان زوال عقل دارد و کلم پیچ و اسفناج از جمله مهم ترین سبزیجات مقابله کننده با افزایش سن هستند. این دو سبزی سرشار از فولات و B6، دو ویتامین اصلی در محافظت از مغز هستند. مطالعات سال 2013 اثبات کردند که مصرف مکمل ویتامین B قادر به کُند کردن روند چروکیدگی منطقه مغز مرتبط با بیماری آلزایمر است.

 

کلم پیچ هم حاوی 45 فلاوونوئید متفاوت است که حاوی ویتامین K و سایر ویژگی های ضدالتهابی و آتی اکسیدانی است. B12 در کنار فولات و B6 یک ترکیب سه گانه برای مقابله با آلزایمر هستند. اما از آنجائیکه جذب ویتامین B12 از طریق مواد غذایی دشوار است، مصرف مکمل ها می تواند به دستیابی به میزان مطلوب کمک کند.

 

شربت افرا

 

مطالعه اخیر منتشرشده در سال 2016 نشان می دهد شیره افرا تاثیرات مفیدی در حفاظت از سلول های مغز در مقابله با اسیب و صدمه دارد. شیره حاصل از درخت افرا حاوی بیش از 100 ویژگی سالم و ضدالتهابی است که می تواند مانع از درهم پیچیدگی سلول های مغز در یکدیگر شود، پدیده ای که موجب افزایش ریسک بیماری آلزایمر می شود.

 

چغندرقند

 

این سبزی قدرتمند حاوی نیترات است که موجب افزایش جریان خون به سوی مغز می شود. چرخه یکنواخت خون حاوی اکسیژن موجب بهبود عملکرد مغز می شود.






تاریخ : یکشنبه 95/2/19 | 12:0 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

جامعه > خانواده - روزنامه شهروند نوشت:دیروز که نشست خبری چهلمین کنگره ارتوپدی جامعه جراحان ایران برگزار شد، پزشکان حرف‌های قابل تاملی زدند؛ درشرایطی که وزارت بهداشت و از آن طرف سازمان نظام‌پزشکی بر کاهش دریافت‌های نامتعارف یا همان زیرمیزی تأکید می‌کنند و با اعلام آمار و ارقام از سامانه 1690 از پایین آمدن تخلف‌ها خبر می‌دهند، حالا نائب رئیس جامعه جراحان کشور به جای مهر تأیید برگفته مسئولان وزارت بهداشت به صراحت بیان کرد: «تا زمانی که تعرفه‌ها ناعادلانه باشد، زیرمیزی حق پزشکان است.»

کاظم عباسیون، در اظهارات قابل تاملی با انتقاد از میزان تعرفه‌ها، حرف‌های دیگری زد: «وقتی تعرفه‌های درمانی عادلانه نیستند، پس هرچه پزشک می‌گیرد، حقش است. حال رو میزی باشد یا زیرمیزی.» او در توضیح بیشتر ادامه داد: «تعرفه جراحی در‌سال 80، به ازای هر K 34تومان بود که درنهایت به 38تومان افزایش یافت، اما اکنون با گذشت چندین‌ سال هنوز تعرفه ثابت است و اگر با توجه به نرخ تورم بخواهد اعلام شود، باید 150‌هزارتومان باشد.»

به گفته او، با برداشت‌های نامعقول از بیمه‌ها، صندوق‌های بیمه‌ای نمی‌توانند سر وقت پول جراحی بیماران را بدهند و میلیاردها تومان به بیمارستان‌های خصوصی بدهکارند.

 

او در این نشست به خطاهای پزشکی هم اشاره کرد و گفت: «خطای پزشکی برای همه جوامع رخ می‌دهد و هیچ عمل جراحی بدون عارضه نیست، در بیمارستان‌های آموزشی عوارض بیشتر است و تردیدی نیست که باید برای رزیدنت و جراحان تازه خرج کنیم تا آموزش بهتری ببینند، پس جراحی کردن رزیدنت‌ها امری طبیعی است و انسان جایزالخطاست.»

 

به گفته او، چرخش مالی بیمارستان‌های خصوصی در گروی دستمزدهای پزشکان است چون قیمت تخت متناسب نیست و متاسفانه درآمد پرستاران با افراد پشت میز نشین در بیمارستان‌های دولتی یکی دیده می‌شود درحالی‌ که خدمات 24ساعته آنها پس از جراحی درنظر گرفته نمی‌شود و نگاه درست مالی وجود ندارد.

 

مرگ سالانه 50‌هزار نفر به دلیل خطای پزشکی

 

ذبیح‌الله حسن‌زاده، دبیر علمی چهلمین کنگره ارتوپدی جامعه جراحان نفر دیگری بود که در این نشست صحبت کرد: «واقعا متعجبم که جامعه پزشکان کشور، به هر بهانه‌ای مورد سوال و تردید قرار می‌گیرند، چراکه درکشورهای پیشرو پزشکی سالانه به‌طور متوسط 50‌هزار نفر جانشان را به علت خطاهای پزشکی از دست می‌دهند، اما کارشناسان آنها توانستند این معضل را مهار کرده، نگاه سیستماتیک را حاکم کنند و فرآیند خطاهای پزشکی اعم از خطاهای دارویی، جراحی و درمانی را به حداقل برسانند.»

و ادامه داد: «در یک نگاه کلی درکشور ما سالانه درحوداث ترافیکی 20‌هزار نفر فوتی و بالای 200‌هزار مصدوم و معلول به نظام سلامت تحمیل می‌شود که برنامه‌ریزی درمانی درست، نهادینه‌کردن سیستم تروما و مراکز تخصصی مجهز و وجود نیروی انسانی کارآمد باید از حجم آسیب و مشکلات بکاهد.»

 

سیاوش صحت، دبیر علمی چهلمین کنگره جامعه جراحان ایران هم در این نشست، نسبت به تعرفه‌های درمانی که ثابت مانده و دیه‌هایی که درحال افزایش است، انتقاد کرد: «تعرفه‌های پزشکی مربوط به 15‌سال گذشته است، درحالی ‌که نرخ دیه سالانه تغییر می‌کند، بنابراین اگر پزشکان با تعرفه 15‌سال گذشته کار می‌کنند، اگر خطایی از آنها رخ دهد، باید براساس نرخ روز دیه پرداخت کنند.»

 

او درعین حال که بیماری‌های قلبی، تروما و سرطان را شایع‌ترین علل مرگ‌ومیر ایرانیان اعلام کرد، درباره خطاهای پزشکی توضیحاتی داد: «خطای پزشکی در بیمارستان‌های دانشگاهی آمریکا حدود 18‌درصد است، اما به مرگ منتهی نمی‌شود، با همه اینها یک‌سوم مرگ‌ومیرها در این کشور به دلیل خطاهای پزشکی رخ می‌دهد، بنابراین می‌توان گفت خطای پزشکی در تمام کشورهای دنیا ازجمله آمریکا وجود دارد و یک امر غیرقابل انکار است، اما رسانه‌ها باید در مطرح‌کردن خطاهای پزشکی حیثیت و آبروی پزشکان را حفظ کنند.»

 

او ادامه داد: «در تحقیقاتی که انجام شده، مشخص شد در 40 تا 41‌درصد تصادف‌ها، موتورسواران مقصر هستند و در 45‌درصد موارد نیز عامل تصادف موتورسواران شناخته شده‌اند که متاسفانه در کارشان این آمار به 60‌درصد رسیده است، بنابراین این مسأله جامعه جراحان را برآن می‌دارد که درباره تصادفات، تروما و مشکلات ناشی از آن به بحث بنشینند و دراین خصوص آخرین دستاوردهای دنیا را با یکدیگر در میان بگذارند.»

 

انتقاد وزیر اسبق بهداشت از تبلیغات پزشکان خارج از کشور

 

ایرج فاضل، وزیر اسبق بهداشت و رئیس جامعه جراحان هم در این نشست، به موضوع دیگری اشاره کرد. انتقاد او از تبلیغ برخی پزشکان مشهور در خارج از کشور و اعزام بیمار برای گرفتن درمان است: «درحال حاضر کشور نیازی به اعزام بیمار به خارج برای درمان ندارد و ما نیز نگران چنین برنامه‌هایی هستیم که متاسفانه بعضا و بدون علت منطقی و علمی به آن دامن زده می‌شود، بی‌تردید این چنین مباحثی برنامه‌ریزی تبلیغاتی است که البته به نفع کشور هم نخواهد بود. به‌عنوان مثال در جراحی‌های عروق و اعصاب موردی وجود ندارد که مجبور به اعزام بیمار به خارج از کشور باشیم. از طرف دیگر بسیاری از مراکز دانشگاهی و آموزشی کشور برجسته هستند و آموزش‌های خوبی هم ارایه می‌دهند اما فعالیت‌های آنها بازتاب گسترده‌ای ندارد.»






تاریخ : یکشنبه 95/2/19 | 11:55 صبح | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()
<   <<   6   7   8   9   10   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.