تب دنگی نام یک بیماری ویروسی است که از طریق پشه ای به نام آئدس به انسان منتقل میشود. سالانه 390 میلیون نفر در سال به ویژه در آسیا،آفریقا و آمریکای لاتین مبتلا به این بیماری میشوند. مقامهای بهداشتی مکزیک حالا برای اولین بار در جهان به صورت رسمی مجوز استفاده از واکسن این بیماری را دادهاند. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شاخته میشود. چون به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور میکند استخوانهایش در حال شکستن هستند.
دانش > پزشکی - ایرنا نوشت: گروهی از محققان دانشگاه MIT نوعی ماده ژل مانند ساختند که چسبناک است و به سادگی می توان آن را با لامپ های LED، انواع حسگر و سیستم های تحویل دارو ادغام کرد.
مهمترین کاربرد این ماده، تولید پانسمان هوشمند برای محافظت از زخم و دارورسانی به آن است.
این ماده ژلاتینی نوعی هیدروژل است که بخش عمده آن از آب تشکیل شده و به همین علت با پوست انسان سازگاری دارد و قادر است به سطوحی از جنس فلز، سیلیکون، شیشه و سرامیک بچسبد.
در ساختار این هیدروژل از پلیمرهای خاصی استفاده شده است که نواقص متداول هیدروژل ها از جمله انعطاف پذیری پایین آن ها را رفع می کند و به همین علت در هنگام حرکت بیمار، موجب ناراحتی او نمی شود.
محققان در جریان تحقیقات خود توانستند مولفه هایی از جمله سیم، تراشه های نیمه رسانا، لامپ های LED و حسگرهای گرمایی و همچنینی ایمپلنت هایی را که باید روی پوست یا درون بدن قرار گیرند، درون این هیدروژل تعبیه کنند.
وجه تمایز این پانسمان هوشمند با سایر نمونه های موجود در این است که وقتی یک حسگر، تغییری مانند افزایش غیرطبیعی دمای بدن را حس می کند، پانسمان می تواند به صورت همزمان داروهای موردنیاز را به محل مقتضی منتقل کرده و یکی از داروی های موجود را انتخاب کند و در یک بازه زمانی مشخص آن را به بدن بیمار برساند؛ بدین ترتیب امکان استفاده بلندمدت از این پانسمان هوشمند فراهم می شود.
یکی از کاربردهای بالقوه این پانسمان هوشمند، انتقال حسگرهای گلوکز به بدن و همچنین کاوشگرهای عصبی به سیستم عصبی و مغز انسان است. گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials منتشر شده است.
تازهترین گزارش بانک مرکزی درباره روند تحولات بازار نفت، حاکی از کاهش بهای نفتخام در هفته منتهی به 6 دسامبر 2015 است.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، گزارش بانک مرکزی از تحولات بازار نفت در هفته منتهی به 6 دسامبر نشان میدهد که متوسط بهای نفتخام پایه آمریکا نسبت به متوسط آن در هفته ماقبل، 3.05 درصد کاهش یافت؛ به طوری که به نرخهای پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفتخام پایه آمریکا در محدوده 41.85 - 39.94 دلار معامله شد و متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن در سطح 40.90 دلار قرار گرفت.
همچنین متوسط بهای نفت خام برنت دریای شمال در هفته منتهی به 6 دسامبر 3.61 درصد نسبت به هفته ماقبل کاهش یافت. هر بشکه نفتخام برنت به نرخهای پایان وقت بازار مذکور در دامنه 44.61 - 42.49 دلار معامله شد و متوسط هفتگی هر بشکه آن به 43.68 دلار رسید. بر این اساس، به نرخهای پایان وقت بازار نیویورک، بهای هر بشکه نفتخام اوپک در محدوده 39.30 - 37.89 دلار معامله شد. متوسط هفتگی بهای هر بشکه آن نیز در سطح 38.65 دلار قرار گرفت که نسبت به هفته ماقبل 1.66 درصد کاهش داشت.
روند تغییرات قیمت نفت بنا به گزارش بانک مرکزی در هفته منتهی به 6 دسامبر اینگونه است؛ روز دوشنبه بهای جهانی نفتخام نوسان بسیار اندکی داشت. کارشناسان حوزه نفت پیشبینی کردند تولید نفت کشورهای عضو اوپک در ماه نوامبر در مقایسه با ماه اکتبر، 130 هزار بشکه در روز افزایش داشته است. تقویت دلار و گزارش دولتی آمریکا مبنی بر عدم کاهش معنادار در تولید نفت شیل، عوامل دیگری برای کاهش بهای نفتخام بودند. همچنین مجری بورس نیویورک (CFTC) روز دوشنبه اعلام کرد در هفته ماقبل میزان موقعیت فزونی در بازار نفت به پایینترین سطح در 5 سال اخیر رسیده است. البته در طول ماه نوامبر بهای نفت آمریکا و برنت حدود 10 درصد در مقایسه با ماه اکتبر کاهش یافته است.
روز سهشنبه بهای جهانی نفتخام باز هم کاهش یافت. در این روز پیشبینی میشد اوپک در نشست خود در وین سطح تولید را کاهش ندهد. همچنین پیشبینی افزایش ذخایر آمریکا وجود داشت.
روز چهارشنبه بهای نفتخام بیش از 4.4 درصد کاهش یافت. موسسه مطالعات انرژی در آمریکا خبر داد ذخایر نفت این کشور در هفته منتهی به 27 نوامبر، 1.17 میلیون بشکه افزایش یافته است. در این روز بهای نفت آمریکا با 4.6 درصد کاهش به زیر 40 دلار در هر بشکه رسید.
با وجود افت بهای نفت در روز چهارشنبه، روز پنجشنبه برخی از فعالان بازار به فکر سودگیری و کاهش موقعیتهای فروش افتادند. در این روز بهای جهانی نفتخام بیش از 2.9 درصد افزایش یافت. البته تضعیف دلار در این روز یکی دیگر از دلایل مهم افزایش بهای نفت بود.
روز جمعه پس از اینکه اوپک سطح تولید خود را کاهش نداد، بهای جهانی نفتخام حدود 2 درصد کاهش یافت. در حال حاضر کشورهای عضو اوپک در مجموع بیش از 31 میلیون بشکه در روز نفت تولید میکند. در حالی که سقف مصوب تولید اوپک 30 میلیون بشکه در روز است. این به معنای تداوم اضافه عرضه در بازار نفت است.
بعد از نشست اوپک، بیژن زنگنه، وزیر نفت ایران اظهار داشت ایران برای افزایش تولید نیاز به کسب اجازه از اوپک ندارد. وی عنوان کرد تولید نفت ایران به دلیل تحریمها کاهش یافته بود و سایر کشورهای عضو با تصاحب سهم تولید ایران و حتی تولید بیش از سهم قانونی خود، سبب کاهش بهای جهانی نفتخام شدهاند.
باور کنید قامت حیدر خمیده است
رنگ از عذار حضرت زهرا پریده است
باور کنید بغض حسن مانده در گلو
خونِ دل حسین به صورت چکیده است
رحلت حضرت محمد (ص) تسلیت باد
فاطمه، آن عصمت ذات خدای ذوالمنن
با امیرالمؤمنین، رخت عزا دارد به تن
رحلت نبی رحمت تسلیت باد
آید از مدینه پیک غم با فغان
که رسول اکرم رفته از این جهان
خاطر بَضعه ُالنبی شکسته
گرد یتیمی به رخش نشسته
رحلت نبی رحمت تسلیت باد
شهادت امام حسن مجتبی(ع)ووفات نبی اکرم (ص)رابه تمام شیعیان جهان مخصوصا صاحب این عزااقاامام زمان حضرت مهدی(ع)تسلیت عرض میکنم.
بنا به قولهای معتبر، امام حسن(ع) روز بیست و هشتم ماه صفر سال 49 هجری در سن 47 سالگی به خاطر خوردن زهر و مسمومیت ناشی از آن به شهادت رسید و در قبرستان بقیع به خاک سپرده شد.
«شیخ کلینی» از دانشمندان بزرگ شیعی که کتابهایی در باب معرفی امامان دوازدهگانه شیعه دارد، از «ابوبکر حضرمی» نقل میکند که؛ «جعده» دختر «اشعثبن قیس کندی»، امام حسن(ع) را با زهر مسموم کرد. و نیز یکی از کنیزان آن حضرت را زهر داد و مسموم کرد، زهر را برگردانید، ولی آن زهر در درون جان امام حسن(ع) جای گرفت و مجروح کرد و آن حضرت بر اثر آن، شهید شد.»
هنگامی که امام حسن(ع) به شهادت رسید، امام حسین(ع) او را غسل داد و کفن کرد و جنازه او را درون تابوت گذاشت و به محلی که رسول خدا(ص) در آنجا بر جنازهها نماز میخواند، حرکت داد، و بر جنازه نماز خواند. اما این اقدامها همراه با فشارهای افراد منسوب به بنیامیه بود، به نحوی که آنها اجازه ندادند تا امام حسن(ع) در خانه حضرت رسول(ص) دفن شود و جسم پاک او را در قبرستان بقیع به خاک سپردند. اما این کار نیز بدون حاشیهها نبود و ایادی دنیاطلب معاویه، با شقاوت و بیرحمی اقدام به تیرباران جسد فرزند رسول خدا(ص) کردند؛ در حالیکه خود را مسلمانان واقعی مینامیدند.
با این حال، تاریخ اسلام گواه است که یکی از جنایات هولناک معاویه در طول حکومت خود، به شهادت رساندن امام حسن مجتبی(ع) بود و ردپای این جنایت هولناک در تاریخ، به طور آشکار دیده میشود. جنایت به این صورت شکل گرفت که معاویه ضمن توطئهای خائنانه و با بهرهگیری از دختر «اشعثبن قیس» (همسر امامحسن) او را مسموم و به شهادت رسانید. چهره شیطانی و پیمانشکن، و دورویی و نفاق معاویه که در طول حیات سیاسیاش فراوان خود را نشان میداد در ضمن این جنایت نیز روشنتر از همیشه در معرض دید همگان قرار گرفت.
تاریخ، این مطلب را با قوت هرچه بیشتر به اثبات رسانده است. با این حال افراد متعصبی چون «ابنخلدون» که از آبشخور آلوده بنیامیه سیراب میشد، جریان را بیپایه و ضعیف قلمداد کرده مینویسد: «آنچه درباره مسموم شدن حسنبن علی(ع) به وسیله معاویه نقل شده، روایتی است که شیعه آن را ساخته و پرداخته است.» البته این نظر خاص، ناشی از گرایشات خاص دینی «ابنخلدون» است که او برای دفاع از چهرهای مرموز و نامطلوب همچون معاویه مفاد تاریخ اسلام را عوض کرده است.
مظلومیت امام در جریان دفن آن حضرت بیشتر جلب توجه میکند. هنگامی که اهل بیت(ع) میخواستند طبق وصیت آن حضرت، او را کنار قبر پیامبر(ص) دفن کنند، قدارهداران بنیامیه به مخالفت برخاستند. در این میان «مروانبن حکم» از میان آشوبگران فریاد برآورد: «در حالی که عثمان در دورترین نقطه بقیع به خاک سپرده شد، گمان میکنید که اجازه میدهم حسنبن علی(ع) در خانه رسول خدا(ص) دفن شود؟!» پیشتاز آشوب، سوار بر مرکبی، ادعای مالکیت خانه را از طریق ارث کرده و ممانعت خود را تا پای جان از دفن امام در آرامگاه رسول خدا(ص) اعلان داشت.
حتی کار از این بالاتر گرفت و در نهایت شقاوت و سبعیت، جنازه امام را تیرباران کردند، تا جایی که کفن آلوده به خون شد و مشایعتکنندگان مجبور به تعویض کفن شدند. سرانجام پس از این کشمکشها، شهید مظلوم را در بقیع به خاک سپردند.
در سوگ این ریحانه رسول خدا(ص) طبق روایاتی که رسیده، مردم مدینه ـ که بیشتر آنها از فرزندان انصار بودند ـ به ماتم نشسته و بازارهای مدینه را بستند. عمربن بشیر همدانی میگوید: «از اسحاق پرسیدم: متی ذل الناس؟ چه موقع مردم ذلیل شدند؟ پاسخ داد: حین مات الحسن و ادّعی زیاد و قتل حجربن عدی؛ پس از شهادت امام حسن (ع) و استلحاق زیاد و قتل حجربن عدی.»