سید حسن هاشمی در حاشیه سمینار پزشک پژوهشگر در پاسخ به پرسش خبرنگاران درباره مرگ 22 نفر در کرمان بهدلیل ابتلا به بیماری آنفلوآنزا اظهار داشت: متاسفانه این آمار 22 نفر صحیح است؛ البته افراد صرفا بهدلیل بیماری آنفلوآنزا فوت نمیکنند بلکه حتما بیماریهای زمینهای دیگری نیز داشتهاند.
وی با ارائه توصیههایی به مردم در این زمینه عنوان کرد: افراد باید مراقبتهای بهداشتی را رعایت کنند و با مشاهده علائم آنفلوآنزا به پزشک مراجعه کنند. این آنفلوآنزا نیز یک آنفلوآنزای معمولی بوده است ولی هر سال مقاومت آن بیشتر میشود؛ به خصوص اینکه در اثر این مقاومتها ویروس آنفلوآنزا وحشیتر میشود و این شرایط زمانی حادتر خواهد شد که این ویروس از آن طرف مرزها به ایران میآید. بنابراین چنین آمار مرگ و میری در سالهای گذشته نیز داشتیم و افراد با مراقبت بیشتر میتوانند هیچ نگرانی به خود وارد نکنند.
انتقاد هاشمی از رخدادی تلخ پزشکی در اصفهان
وزیر بهداشت در ادامه پاسخ به سئوالات خبرنگاران درباره رخداد تلخ پزشکی در اورژانس اصفهان مبنی بر اینکه بهدلیل نداشتن پول بخیه یکی از بیماران را باز کردند، عنوان کرد: متاسفانه بنده نیز از این حادثه شب گذشته مطلع شدم و دستور فوری برای پیگیری دادم که یک تیمی برای این موضوع تحقیق کند؛ کما اینکه با رئیس دانشگاه اصفهان نیز صحبت کردم و وی با عذرخواهی درباره این رخداد تلخ از ارسال پرونده پزشک، پرستار، سوپروایزر و مسئول شیفت اورژانس متخلف به مراجع قضایی خبر داد تا با آنها به جِد برخورد شود.
هاشمی در پاسخ به این سوال که مگر در بیمارستانهای دولتی برای دریافت خدمت باید پولی دریافت شود و در نهایت چنین رفتارهایی با بیماری صورت گیرد، گفت: برای بنده نیز این سوال بود ولی تا ظهر امروز سعی میکنیم جزئیات این اتفاق تلخ را در بیاوریم.
سرنوشت ادغام بیمهها به حاشیهها پیوست
وزیر بهداشت در خصوص سرنوشت ادغام بیمهها نیز اظهار داشت: متاسفانه همیشه موضوعات مهم اینچنینی حاشیه آن بیشتر از متن میشود و هر آنچه شما میدانید به همان اندازه ما میدانیم.
آینده پزشک پژوهشگر در ایران
وزیر بهداشت درباره وضعیت پزشک پژوهشگر در ایران گفت: وزارت بهداشت در این باره برنامهای دارد مبنی بر اینکه در مقطع دانشجویی کسانی که رتبههای بالا کسب میکنند، به عنوان پزشک پژوهشگر نیز ورود کنند. البته سرنوشت چنین طرحهایی نیازمند آرامش است تا بتوانیم شاهد رونق فناوری در کشور باشیم.
دکتر علیاکبر سیاری در حاشیه همایش روز جهانی ایدز در پاسخ به سوالی درباره شیوع آنفلوآنزا در کرمان گفت: در دنیا 200 ویروس سرما خوردگی وجود دارد که 3 آنفلوانزای نوع A، B و C شامل آنها میشود. آنفلوآنزای نوع A همه ساله در کشور اتفاق میافتد.
معاون بهداشت وزیر بهداشت با تاکید بر لزوم تزریق واکسن به ویژه افراد در معرض خطر، گفت: افراد در معرض خطر، سالمندان و کسانی هستند که بیماری زمینهای و مزمن دارند. اگر کسی از این گروه دچار آنفلوآنزا شود، ویروس آنفلوانزای او با عفونت بیماری زمینهایاش همراه شده و احتمال مرگ و میر را افزایش میدهد. بنابراین باید اقدامات لازم مانند تزریق واکسن و مصرف دارو انجام شود. افراد اگر عفونت میکروبی پیدا کردند به مصرف دارو نیاز دارند.
سیاری همچنین گفت: آنفلوانزا از طریق ترشحات دهان، بینی و دست دادن منتقل میشود. بنابراین افراد مبتلا از دست دادن، روبوسی کردن و سرفه در حضور دیگران خودداری کنند.
او افزود: در کرمان نیز آنفلوانزا H1N1 وارد شده که هرساله بوده است. تاکنون 136 نفر در کشور برای آنفلوآنزا مراجعه کردهاند که در 65 نفر از آنها ویروس آنفلوآنزا شناسایی شده است. در کرمان و سیستان و بلوچستان هم مواردی از آن را داشتهایم. در این میان تعداد فوتیهای ناشی از آنفلوآنزا در سیستان و بلوچستان 4 نفر، در کرمان 12 و در رفسنجان 4 نفر بوده است که اکثرا کسانی بودند که واکسن نزدند و بیماری زمینهای داشتهاند.
معاون بهداشت وزیر بهداشت افزود: تزریق واکسن برای پیشگیری از ابتلا موثر است و بهتر است اواخر شهریورماه یا اوایل پاییز تزریق شود، چراکه برای اثرگذاری 2 هفته زمان نیاز دارد. افراد با ریسک بالا نیز بهتر است هر سال واکسن تزریق کنند.
با بیان اینکه پیشگیری از ایدز باعث میشود که مبتلایان عمر طبیعی داشته باشند، از مرگ نابهنگامشان جلوگیری شود و از انتقال ویروس به دیگران نیز جلوگیری کنند، گفت: در حال حاضر خطر اینجاست که سن ابتلا به ایدز پایین آمده و راه انتقال از طریق تماس جنسی افزایش یافته است. اکنون 88 درصد مبتلایان را مردان و 12 درصد آنان را زنان تشکیل میدهند.
ه گزارش خبرگزاری خبرآنلاین و به نقل از روایط عمومی سازمان غذا و دارو؛ مهندس علیرضا سلیمانی اظهار داشت: اگر منظور از کمربندهای لاغری آن دسته از کمربندهایی است که با ایجاد لرزش موضعی و حرارت باعث کم شدن حجم چربی میشوند، به صراحت میتوان اعلام کرد در چند سال اخیر مجوزی از سوی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی برای ورود آن صادر نشده است.
وی افزود: برخی لوازم ارتوپدی اگرچه به ساپورتهای لاغری شهرهاند، اما خاصیت کمک درمانی دارند و موضوع در خصوص آنها متفاوت است؛ ملزوماتی مثل انواع آویزها، زانوبند، مچ بند، گردن بند و بویژه شکم بندهایی که جهت وضعیت استقرار کمر و مراقبت بعد از زایمان مورد استفاده قرار میگیرند دارای مجوز هستند، اما نکتهای که درباره آنها وجود دارد این است که مصرف کنندگان این اقلام باید برای اطمینان از اصل بودن مورد مصرفی خود از طریق سایت اداره کل تجهیزات پزشکی (imed.ir ) که مرجع مورد وثوق دانشگاهی و مراکز بیمارستانی است بر مبنای نام شرکت یا محصول اقدام به شناسایی آنها کنند.
سلیمانی همچنین اضافه کرد: مصرف کنندگانی که از این طریق اقدام به ردیابی اصالت محصول خود میکنند به راحتی میتوانند از نمایندگیهای معتبر و شرکتهای توزیع کننده، محصول اصیل و غیراصیل را شناسایی کنند.
وی با اشاره به دقت در فاکتور فروش و برگه ضمانت دستگاه به عنوان راه دیگر شناسایی اصالت تجهیزات مورد نظر خاطرنشان کرد: از روی شماره سریال دستگاه و استعلام آن در سایت تجهیزات پزشکی میتوان نسبت به صحت و سقم مجوز واردات صادره اطمینان حاصل کرد.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنانش گریزی هم به برخی تبلیغات در روزنامهها، مجلات و اینترنت و شبکههای ماهوارهای در خصوص کمربندهای لاغری زد و تاکید کرد: کسی نمی تواند ادعا کند که بدون زحمت و صرفا با استفاده از کمربندهای به اصطلاح لاغر کننده، میشود راحت سرجای خود نشست و چربیهای اضافی را آب کرد.
وی با تشریح چگونگی عملکرد دستگاههای مذکور گفت: عموم اینها با استفاده از دو مکانیسم لرزش موضعی یا ایجاد حرارت، بصورت موقتی آنهم در حدی ناچیز چربیهای زیرجلدی را جابجا کرده یا از طریق تبخیر آب میان بافتی ناحیه زیر کمربند میکنند و باعث کاهش سایز می شوند.
رئیس اداره کارشناسی واردات تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در پایان با تاکید بر اینکه این کمربندها تاثیری روی کاهش سایز و وزن بدن ندارند و دل بستن به اینگونه وسایل کاملا اشتباه است، یادآور شد: دستگاههای آماتوری موجود در بازار که خیلی هم روی آنها تبلیغ میشود به هیچ وجه در خصوص ادعای خود صادق نیستند، بنابراین قاطعانه میتوان گفت برای کاهش منطقی وزن هیچ چیز نمیتواند جایگزین فعالیت ورزشی شود.
ه تازگی تحقیقی{لینک} صورت گرفته که نسبت به گسترده شدن شیوع نوعی قارچ درختان موز هشدار داده است. برخی رسانهها این مسئله را به عنوان انقراض موز تعبیر کرده و حتی گفتهاند که باید مردم جهان از این میوه خداحافظی کنند. در این تحقیق هشدار داده شده که در صورتی که اقدامی جدی صورت نگیرد به صورت «بالقوه» این قارچ موسوم به Tropical Race 4میتواند باعث شود تا بخش گستردهای از درختان شناخته شده ترین گونه موز سراسر جهان یعنی Cavendish از بین بروند.
سالهاست که کشورهای جنوب شرق آسیا با این قارچ دست و پنجه نرم میکنند و بر اساس این تحقیق اکنون این قارچ به خاورمیانه رسیده است. اما مسئلهای که باعث هشدار شده این است که تحقیقات نشان میدهد این قارچ میتواند به آمریکایی لاتین برسد که بیشترین موز جهان در آن تولید میشود.
به همین خاطر محققان هشدار دادهاند که هر چه زودتر باید راهکارهایی برای حفاظت از درختان موز در نظر گرفته شود تا کار به قطع این درختان نرسد. درختان گونه Cavendish چون کلون شدهاند برای ابتلا به این قارچ بسیار مستعد هستند اما محققان خواستار «تغییر اساسی استراتژی» برای حفاظت از درختان موز شدهاند. این هشدارها شامل حفاظت شدیدتر از درختان مبتلا و خاک آنها برای جلوگیری از شیوع بیشتر این قارچ،تلاشهای بیشتر درمانی و همچنین تحقیقات جدید برای رسیدن به گونهای جدید از درختان موز است.
ولی برای اولین بار نیست که چنین قارچی تولید موز را در خطر قرار داده است. قارچ Tropical Race 4 در واقع نسخه جهش یافته پاتوژنی موسوم به «بیماری پاناما» است که در اواسط قرن بیستم میلادی گونه شناخته شده ای از موز یعنی Gros Michel را نابود کرد. پس از آن گونه Cavendish جایگزین گونه Gros Michel در جهان شد. وقتی در دهه 1960 Tropical Race 4 در تایوان کشف شد 55 سال طول کشید تا در صادرات این کشور تاثیر بگذارد. محققان هشدار دادهاند که باید یک راهبرد جدی برای جلوگیری از ادامه این روند در نظر گرفته
شود.
قیمت سکه در بازار هزار تومان و قیمت دلار در صرافیها 2 تومان کاهش یافت.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، هر قطعه سکه تمام بهار آزادی طرح جدید امروز در بازار تهران 918 هزار و 500 تومان، نیمسکه 466 هزار تومان، ربعسکه 258 هزار تومان و سکه یک گرمی 168 هزار تومان است.
هر گرم طلای 18عیار نیز امروز در بازار با قیمت 93 هزار و 730 تومان به فروش میرفت. هر مثقال طلا نیز 406 هزار و 400 تومان است.
از سوی دیگر، در بازار ارز، قیمت دلار در صرافیها 2 تومان کاهش یافت. قیمت یورو نیز 3 تومان و پوند 10 تومان ریزش کرد.
بر این اساس، در حال حاضر هر دلار آمریکا 3628 تومان، یورو 3932 تومان، پوند 5475 تومان، درهم امارات 993 تومان، لیر ترکیه 1270 تومان و یوان چین 580 تومان است.