مدیر گروه مطالعات و پژوهشهای حقوق اقتصادی و بازرگانی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی گسترش پایه مالیاتی را یکی از دلایل موفقیت اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست و گفت: باید در اجرای این قانون سیستم اعتدال رعایت شود.
به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، امیرهوشنگ فتحی زاده در میزگرد "نقدی بر طرح دائمی کردن قانون مالیات بر ارزش افزوده " که با حضور مدیران و اعضای هیات علمی موسسه برگزار شد افزود: «سال 1366 نخستین قدم برای تدوین قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور برداشته شد. »
به گفته وی در سال 1370 مطالعات صندوق بین المللی پول و بررسی های وزارت اقتصاد و دارایی بیانگر این بود که وجود نظام مالیات بر ارزش افزوده برای کشور بسیار مطلوب است. در نهایت در سال 1387 لایحه ای از طرف دولت به مجلس با نام قانون مالیات بر ارزش افزوده ارایه و تصویب شد.
وی با بیان اینکه قانون مالیات بر ارزش افزوده به صورت دوره پنج ساله و آزمایشی در کشور اجرایی شد اظهار کرد: «در حال حاضر دوره پنج ساله این قانون به پایان رسیده است و دولت و مجلس بدنبال دایمی کردن این قانون هستند.»
فتحی زاده تصریح کرد: «در مدت پنج سال اجرای آزمایشی این قانون تمامی نقاط قوت،ضعف و ناکارآمدی های آن مشخص شده بنابراین فرصت خوبی است تا دولت با جمع آوری این عوامل، ناکارآمدی این قانون را برطرف و به صورت تکمیل شده به مجلس ارایه کند.»
وی با اشاره به اینکه لایحه پیشنهادی در حال حاضر شامل 69 ماده است گفت: «آنچه در این لایحه مطرح شده شامل مباحث مالیات های زیست محیطی یا سبز است که بی ارتباط به مباحث قانونی مالیات بر ارزش افزوده است.»
وی ادامه داد: «مبنای ایجاد این قانون، مالیات بر ارزش افزوده است نه آلایندگی محیط زیست. چراکه در زنجیره تولید بر اساس ارزش افزوده مالیات اخذ می شود نه بر اساس آلایندگی.دراین راستا در کنار هم قرار گرفتن مالیات بر ارزش افزوده با مالیات سبز بسیار ناهمگن است.»
مدیر گروه مطالعات و پژوهشهای حقوق اقتصادی و بازرگانی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی افزود: «در نظامهای حقوقی پیشرفته مجموعه های قوانین تحت عنوان کد داریم مثل کد مالیاتی یا کد مالکیت فکری. در ذیل این کدها قوانین مختلف مرتبط تعریف میشود که باید در قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز این کد تدوین شود تا ضمن برطرف کردن ناهماهنگی ها تمام قوانین مرتبط مالیاتی در ذیل ان قرار بگیرد.»
وی ادامه داد: «در قانون مالیات بر ارزش افزوده جرایم مالیاتی، با ذکر منبع و یا درصد پیش بینی شده است که بازدارندگی کافی ندارد. باید در این زمینه اقدامات لازم صورت گیرد و مشکلاتش برطرف شود.»
فتحی زاده بر استفاده از تجربه سایر کشورها در قانون مالیات بر ارزش افزوده تاکید کرد و گفت: «در قوانین مالیاتی برخی از کشورها در زمینه خرید و فروش کالاهای دست دوم قوانینی تدوین شده است که این گروه از کالاها از پرداخت مالیات معاف هستند اما در کشور ما و در این قانون بر این مساله تاکیدی نشده و مورد غفلت قرار گرفته است.»
وی عدم تعادل و توازن بین منافع تولید کننده و صنوف را یکی از مشکلات قانون مالیات بر ارزش افزوده دانست و افزود: «این در حالیست که در کشورهای دیگر بر اساس برآورد هزینه و منفعت در هر صنف گروه های مودی مالیاتی مشخص می شود.»
فتحی زاده اظهار کرد: «در قانون مالیات بر ارزش افزوده دو رویکرد نرخ گذاری صفر و معافیت در نظر گرفته شده است که لازم است موارد استفاده آنها مورد تببین بیشتری قرار بگیرد. »
در ادامه این میزگرد علی اصغر رمزی مدیر کل سابق دفتر اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت تصریح کرد: «مشکلات اجرایی قانون مالیات بر ارزش افزوده از سوی واحدهای تولیدی و صنوف جمع اوری شده و در کمیسیون اقتصادی دولت در حال بررسی است.»
وی با بیان اینکه در نوشتار این لایحه منطق قانون نویسی اجرا نشده است افزود: «به دلیل وجود مشکلاتی در اجرای قانون مالیات بر ارزش افزوده در سال های گذشته مجلس اسم لایحه را عوض کرده و به لایحه مالیات بر مصرف تغییر نام داده است.»
رمزی از عمده ترین مشکلات این قانون را اخذ مالیات از تولیدکننده دانست و گفت: «بدلیل اینکه مراحل این قانون به صورت کامل پیاده نشده است تولیدکننده به جای مصرف کننده و توزیع کننده مالیات پرداخت می کند که این امر سبب بروز مشکل نقدینگی برای تولیدکننده می شود. باید در قانون جدید ساز و کاری تعریف شود تا به تولیدکننده ضرری نرسد.»
مدیر کل سابق دفتر اقتصادی وزارت صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه سازمان امور مالیاتی در معافیت مالیاتی این قانون شفاف سازی نمی کند ادامه داد: «این امر یکی دیگر از مشکلات قانون مالیات بر ارزش افزوده است که باید تعریف معافیت مالیاتی و نرخ صفر در قانون جدید تدوین شود.»
وی تصریح کرد: «در قانون جدید با توجه به گردش مالی هر صنعتی دوره مالیاتی تعریف شده است و قرار است مشکلات قبلی در این زمینه برطرف شود.»
رمزی از دیگر مشکلات این قانون را عدم توجه به صادرکنندگان و صادرات، لحاظ نکردن واقعیت های کشور در این قانون و استفاده نکردن از تجربه سایر کشورها در زمینه مالیات بر ارزش افزوده عنوان کرد و گفت: «باید درآمدهای حاصل از مالیات به تولید بازگردد. در قانون جدید به این امر توجه ویژه ای شده است ؛ در این راستا، نرخ مالیات صفر برای ماشین آلات خط تولید در نظر گرفته شده است.»
وی بر راه اندازی صندوق های فروش برای اجرای صحیح قانون مالیات بر ارزش افزوده در کشور تاکید کرد و افزود: «راه اندازی این صندوق ها سبب می شود تا بخش عمده ای از مشکلات مالیاتی کشور در بخش تولید حل شود.»
کلانتری کارشناس معاونت امور اقتصادی وزارت اقتصاد در ادامه این میزگرد با بیان اینکه نباید در مورد قانون مالیات بر ارزش افزوده جزیره ای فکر کرد اظهار کرد: «درست است که عنوان قانون مالیات بر ارزش افزوده با متنش همخوانی ندارد ولی این مشکل عمده ای نیست .»
وی ادامه داد: «مالیات سبز مالیات جدیدی است که از سال 2000 میلادی در جهان رایج شده است، اما نام این مالیات جدید که در قانون مالیات بر ارزش افزوده ذکر شده مالیات سبز نیست بلکه مالیات بر کربن است.»
این کارشناس اقتصادی جمع آوری مالیات های غیرمستقیم در قانون مالیات بر ارزش افزوده را یک حسن دانست و افزود: «مالیات سبز شامل اخذ مالیات بیشتر از آلاینده ها و تخفیف کمتر به آنان است.»
کلانتری با اشاره به اخذ مالیات از بنگاه های کوچک گفت: «در زمینه اخذ مالیات از بنگاه های کوچک روش های مختلفی وجود دارد به عنوان مثال در هند بنگاه های کوچک درصد کمی مالیات می دهند.»
وی با اشاره به معافیت های مالیاتی در دنیا اظهار کرد: «در هیچ کشوری نرخ صفر وجود ندارد و فقط در زمینه صادرات یا کالاهای خیلی محدود مثل پوشاک بچه نرخ صفر وجود دارد. اما اگر تمام کالاهای صنعتی نرخ شان صفر شود سبب اخذ مالیات مستقیم می شود که اختلال بیشتری ایجاد می کند.»
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه بیشتر کشورها مالیات بیمه را حذف کردند افزود: «اما در ایران هنوز بیمه مشمول اخذ مالیات است. »
وی دوره مالیاتی کوتاهتر را به نفع صنعت کشتی سازی کشور دانست و گفت: «این امر سبب می شود که استرداد زودتر صورت گیرد؛ چراکه دوره مالیاتی صرفا یک دوره حسابرسی است و در صورت عدم فروش، مالیات به این صنعت بر می گردد . بیشتر کشورها به صورت ماهانه و یا فصلی دوره مالیاتی دارند.»
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به راه اندازی صندوق مکانیزه فروش اظهار کرد: «این صندوق تکلیف قانونی اجرایی شدن را به وزارت صنعت، معدن و تجارت سپرده است و کل پول این صندوق را وزارت امور اقتصاد و دارایی از محل مالیات ها تقبل می دهد اما کسی حاضر به گرفتن این صندوق نیست.»
کلانتری نرخ مالیات در ایران را 25 و در آلمان 33 درصد ذکر کرد و افزود: «در ایران مالیات 5 درصد از تولید ناخالص داخلی را شامل می شود اما در آلمان 25 درصد از تولید ناخالص داخلی این کشور را شامل می شود.»
یوآخیم گاوک، رییس جمهور آلمان در مراسمی در برلین جایزه "آینده آلمان" را به پروفسور غفرانی برای کشف دارویی حیاتبخش به منظور درمان یک بیماری بسیار خطرناک ریوی اهداء کرد.
وی همچنین مبلغ 250 هزار یورو هم به عنوان جایزه نقدی دریافت کرد.
بیماری فشار خون ریوی پیش از این مرگبار محسوب میشد، اما داروی جدید پروفسور غفرانی و گروهش باعث نجات جان بسیاری از افراد شده و همین امر، جایزه «آینده آلمان» را برای وی به ارمغان آورده است.
فشار خون بالا یک بیماری رایج است. اما انواع نادر آن مانند فشار خون ریوی بر هر 50 نفر از یک میلیون انسان تاثیر میگذارد که بسیار خطرناک است.
داروی جدید که غفرانی آن را خانواده جدیدی از داروها خوانده، در 50 کشور جهان مورد استفاده قرار گرفته و جان بسیاری از مبتلایان به این بیماری خطرناک را نجات داده است.
پروفسور غفرانی که ریاست تیم عروقی دانشگاه یوستوس لیبگ را هم بر عهده دارد در این مراسم گفت: این جایزه، انگیزهای باورنکردنی برای فعالیت ما ایجاد میکند.
جایزه «آینده آلمان» یکی از مهمترین جایزههای این کشور است که بر اساس معیارهایی همچون دستاوردهای بدیع و نوآورانه پژوهشی به برگزیدگان اهداء میشود.
امسال علاوه بر گروه پژوهشی پروفسور غفرانی، دو گروه دیگر هم نامزد دریافت جایزه آلمان بودهاند. ساخت و ساز هواپیما با استفاده از وسایل سبکتر توسط دانشمندان شرکت ایرباس و همچنین تکنیکی برای جلوگیری از حوادث رانندگی، دیگر پژوهشهایی بودند که رقابت را به گروه پروفسور غفرانی واگذار کردند.
در گزارش رسانههای انگلیس امده است که موشکهای هدایت شونده لیزری بریمستون میتوانند یک هدف کوچک و با تحرک سریع را مورد اصابت قرار دهند و خلبانهای نیروی هوایی انگلیس از این موشکها برای ترور رهبران داعش استفاده خواهند کرد.
موشک هوابهسطح بریمستون ای یک جستجوگر فعال راداری (نمونه توسعه یافته جستجوگر موشک Longbow Hellfire ) با فرکانس 94 گیگاهرتز(موج میلی متری) است که به منظور هدایت موشک به صورت خودکار در دماغه آن به کار رفته است.
آزمایش شلیک این موشک از هواپیمای جنگنده تورنادو در سبتامبرسال 2000 انجام گرفته است.البته این موشک از هواپیماهای جنگنده دیگری مانند یوروفایتر و هری یر نیز توانایی شلیک دارد.جنگنده یوروفایتر توانایی حمل 24 عدد از این موشک ها را دارد.
موتور موشک بریمستون توانایی فوق العاده ای دارد به طوری که می تواند شتاب لازم برای رساندن موشک به سرعت مافوق صوت را تامین کند.این موشک نیز مانند لانگ بو توانایی عملکرد در هر گونه آب و هوایی را دارد.
وقتی هدف توسط هواپیما تشخیص داده شد موشک به سمت منطقه ای که هدف در آن قرار دارد شلیک می شود و رادار جستجوگر موشک به صورت خود کار ارتفاع موشک را تنظیم می کند تا موشک در یک ارتفاع ثابت بماند.موشک دارای الگوریتم تشخیص اهداف زرهی به صورت خودکار است و بعد از تشخیص هدف به صورت خودکار بر روی هدف قفل می کند و جهت گیری حرکت موشک طوری تنظیم می شود که موشک به صورت شیرجه ای از بالا به هدف اصابت کند.این موشک دارای قابلیت شلیک کن - فراموش کن است.
این موشکها میتوانند به نحوی هدفشان را نابود میکنند که یک انفجار مهار شده به وجود آورده و ترکشهای بسیار کمی تولید کند. به همین خاطر برای انگلیس ابزاری مناسب برای ترور به حساب میآید.
بریمستون موشکی است هواپرتاب که دارای همان بدنه هلفایر ولی با بالچه های متفاوت و پیشرانه و کلاهک قدرتمند تر است.موشک دارای چهار بالچه کوچک تعادل در جلو و چهار بالچه هدایت در عقب با بخشهای متحرک است.
ز انجای که بریمستون در نسخه اولیه با هدایت میلی موجی تنها توان درگیری با زره پوشها شامل تانک و نفربر توپ خانه و کامیون را داشت در نسخه بعدی که Dual-Mode Brimstone نام داشت دارای سامانه هدایت میلی موجی در کنار سامانه هدایت لیزری بود تا بتوان ان را برضد هر هدفی شلیک کرد.
موشکهای صد هزار پوندی بریمستون که در سال 2011 علیه حکومت معمر قذافی در لیبی مورد استفاده قرار گرفتند، میتوانند از ارتفاع 20 هزار پایی توسط یک جنگنده تورنادو جی آر 4 نیروی هوایی انگلیس شلیک شده و خودروهایی را که به میزان 70 مایل بر ساعت سرعت دارند هدف قرار دهند.
همچنین این موشکها قابلیت شلیک از هواپیمایی که به فاصله هفت مایل از هدفش پرواز میکند را نیز دارند هر یک از این موشکها از یک کلاهک انفجاری کوچک اما شدیدا هدفمند برخوردار هستند که شانس اصابت ترکش به غیرنظامیان را کاهش میدهد.
موشکها همچنین از یک فیوز انطباق پذیر برخوردار هستند که به خلبان اجازه میدهد تصمیم بگیرد دقیقا چه زمانی موشک منفجر شود.
سعید جعفری - گزارش رئیس آژانس بیش از اینکه سیاه باشد سفید بود. هرچند خود آقای رئیس گفته بود گزارشش سیاه و سفید و بلی و خیر نخواهد بود اما تحلیل بی طرفانه و منطقی این گزارش به ما می گوید در بخش های کلیدی و حیاتی که برای بستن PMD ضرروی است ماجرا بیشتر بر پایه سفیدی ها است. حالا باید منتظر ماند و دید شورای حکام چه واکنشی به این گزارش نشان خواهد داد. سیروس ناصری در این رابطه به خبرآنلاین می گوید: شورای حکام هم رای به پایان بررسی پرونده ایران می دهد و ماجرای ابعاد احتمالی نظامی ایران مختومه خواهد شد. در ادامه مشروح گفتگوی خبرآنلاین با عضو پیشین تیم مذاکره کننده هسته ای را می خوانید.
گزارش آقای آمانو به بیان دکتر عراقچی بیشتر سفید بود تا سیاه و به نظر می رسد نکات مثبتش بر موارد منفی بچربد. ارزیابی شما از این گزارش چگونه است؟
این گزارش با وجود برخی نقاط ضعفی که دارد در مجموع نقطه پایانی است بر همه اتهامات ناروایی که طی 12 سال گذشته و به ویژه از سال 2011 به بعد علیه ایران مطرح شده. جمع بندی گزارش که از مجموعه اظهار نظرها بر می آید این است که ایران هرگز از معاهده عدم اشاعه سلاح هسته ای تخلف نکرده و ایران هیچ برنامه ای برای توسعه و تولید سلاح هسته ای نداشته یعنی در واقع دو اتهام عمده، کلان و اصلی که بر مبنای آن اقدامات بسیار سنگینی در دنیا علیه ایران شکل گرفت بطلانش با این گزارش به روشنی اثبات شد.
در چندین بند اشاره شده که ما طرح هایی برای فعالیت های نظامی به ویژه پیش از سال 2003 داشتیم. این موارد نمی تواند در آینده فضا را برای طرح دوباره و اعمال فشار غرب به ایران باز کند؟
البته ایران همیشه این موارد را رد کرده و خواهد کرد اما حتی اگر این موارد صحت هم داشته باشد این نوع اقدامات مواردی نیستند که مغایر با معاهده عدم اشاعه سلاح های هسته ای و تعهدات ایران در این مورد باشند. اصولا این نوع مطالعات و تحقیقات در بسیاری از کشورها در مقاطع مختلف انجام می شود. بسیج کردن دنیا علیه ایران در سالهای اخیر به خاطر پیگیری چند کار مطالعاتی نبوده است، بلکه ادعا می کردند ایران یک برنامه تسلیحات هسته ای دارد که به طور مستمر در حال پی گرفتن آن است. این گزارش و محور این را هم غنی سازی و چرخه سوخت قرار داده بودند. در حالی که گزارش آمانو می گوید چرخه سوخت ایران هرگز انحراف نداشته و این در هیچ مقطعی نبوده است. یعنی از اساس و بنیاد اتهامات را رد کرده. بنابراین این نگرانی که برخی مطرح می کنند به جا نیست.
برخی از منتقدان استدلال می کنند با این برنامه عملا آژانس تایید کرده که ما پیشتر برنامه هسته ای نظامی داشته ایم.
این حرف که ابعاد احتمالی نظامی ایران در گذشته با این گزارش مورد تایید قرار گرفته
ه گزارش خبرآنلاین؛ محمد نهاوندیان در بیست و دومین همایش ملی و هشتیمن همایش بین المللی بیمه و توسعه که با حضور علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی برگزار شد،با اشاره به گزارش آژانس هسته ای در رد فعالیت های هسته ای ، گفت: ارائه گزارش آژانس اتمی در ارتباط با برنامه هسته ای ایران گام دیگری برای نزدیک شدن به برداشتن تحریم های ظالمانه اقتصادی است .
وی ادامه داد: در عین حفظ و تثبیت حقوق هسته ای کشورطبعا وظیفه هر فعال اقتصادی در هر حوزه ای که درآن تخصص دارد، این است که با هر گامی که به این مرحله جدید نزدیک می شویم آمادگی خود را برای جبران آنچه در گذشته بر این اقتصاد رفت، فراهم کند و با پیش بینی هوشمندانه شرایط جدید برنده شدن خود را در این مسابقه را بر کرسی بنشاند.
رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: تحریم های اقتصادی که هم اکنون قدری راحت تر می توان درباره اهداف آن صحبت کرد این بود که ایران از نقش آفرینی و رقابت در اقتصاد ایران عقب بماند اما ملت ایران عزتمندانه تحریم ها را پشت سر گذاشت و با گزارش اخیر آژانش معلوم شد که آن تحریم ها برپایه مستندات واقعی استوار نبود و جامعه جهانی به این نتیجه رسید که باید این تحریم ها را بردارد در عین حالی که مجموعه قدرت هسته ای و توانمندی های هسته ای تثبیت شود.
وی اظهارداشت:این امر برای فعالان اقتصادی وظیفه ای را به و جود می آورد که با فهم آن باید در جبران هزینه تحریم ها بکوشیم زیرا تحریم ها ریسک فعالیت اقتصادی و هزینه مبادله ای و ریسک سیاسی را تحمیل می کرد.
نهاوندیان با بیان اینکه، بنگاه های ایرانی ناچار بودند از مسیر های غیر تضمین شده مبادلات خود را انجام دهند که ریسک آنها بسیار بالا می رفت،تصریح کرد:گاهی برخی از حمل و نقل ها از پوشش بیمه ای لازم برخوردار نبود و از منظر کلان یکی از عمده ترین آثار اجرای برجام و رفع تحریم این است که ما در بخش تجارت خدمات که در دهه های گذشته همیشه منفی بوده ایم می توانیم اقدامات مطلوبی انجام دهیم.
وی ادامه داد:شرایط تحریم به دلیل ضرورت رفع نیاز داخلی این شرایط را فراهم آمورد که بخصوص در بیمه های اتکایی تجارب بزرگی به دست آوریم.
به گفته نهاوندیان،به روز بودن و استفاده از فناوری پیشرفته قواعد رقابت در بازار را شکل می دهد پس آماده شدن ما برای فضای تحریم به معنی به روز کردن و کارآمد کردن نیروهای انسانی است اما این کافی نیست که ما در یک حوض خانگی با همدیگر مسابقه دهیم ما باید برای دریاهای بزرگ شناگرانی را آماده کنیم.
وی با طرح این سوال که لازمه این توانمندی چیست؟ ، گفت:وقتی سخن از توانمندی می شود چشم می دوزیم به دولت که این نگاه شاید در کوتاه مدت علاج باشد اما در بلند مدت اتکا به منابع دولت ضد توان