سیاست > نظامی - میزان نوشت: رئیس سازمان پدافند غیرعامل با صدور پیامی، از اقدامات نیروی انتظامی در حوزه امنیت اخلاقی تشکر کرد.
متن پیام غلامرضا سردار جلالی به شرح زیر است:
«سردار سرتیپ پاسدار حسین اشتری فرمانده محترم نیروی انتظامی جمهوری اسلامی در مقام عمل به سنت نبوی "من لم یشکر المخلوق لم یشکر الخالق" وظیفه خود میدانم از اقدامات شایسته آن فرماندهی محترم و نیروهای پرتلاش نیروی انتظامی در تأمین امنیت شهروندان در حوزه امنیت اخلاقی که موجبات امنیت و آرامش بهویژه در حوزه مزاحمت نوامیس و عدم رعایت شئونات اخلاقی و حجاب تشکر نمایم. موفقیت روزافزون شما و همکارانتان را از خداوند منان خواستارم.»
جامعه > قضایی - میزان نوشت: معاون قضایی مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ از آزادی 534 نفر از مددجویان با اعطای عفو رهبری از مجتمع ندامتگاه تهران بزرگ خبرداد.
ولیپور گفت: با ابلاغ بخشنامه عفو رهبری به مناسبت میلاد پربرکت حضرت فاطمه زهرا(س) و روز جمهوری اسلامی و در اجرای بند 11 از اصل 110 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ، اجرای احکام مجتمع با بررسی پرونده های مددجویان لیست اولیه محکومانی که واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف مجازات تشخیص داده شدند را جهت اعطای عفو به مراجع قضایی مختلف ارسال نمود.
وی افزود: این لیست شامل 746 نفر از محکومانی می شد که محکومیت آنان تا تاریخ 24 فروردین 95 قطعیت یافته و واجد شرایط استفاده از عفو یا تخفیف مجازات تشخیص داده شده بودند که پس از موافقت قاضی پرونده جهت اعطای عفو، 534 نفر از زندان آزاد وبا تقلیل مجازات 66نفر موافقت شد.
ولیپور اعطای عفوهای مناسبتی را پاداش حسن رفتار و اخلاق مددجویان در طول مدت تحمل کیفر دانست که زمینه بازاجتماعی شدن زندانی را فراهم میکند
جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - میزان نوشت: جمهوری آذربایجان اعلام کرد قصد دارد دلمه را به نام خود در میراث جهانی یونسکو ثبت کند.
مسئولان جمهوری آذربایجان اعلام کردند در حال تهیه اسناد و مقدمات ثبت غذای دلمه به عنوان میراث جمهوری آذربایجان در سازمان یونسکو است.
مسئولان گردشگری این کشور اعلام کردند در جلسه آتی بررسی و ثبت جهانی قصد دارند دلمه را به عنوان غذایی ترکی به نام خود ثبت کنند.
آذربایجانی ها در سال 92 نیز بازی چوگان که یک بازی بسیار کهن ایرانی بود را به نام خود ثبت کردند.
همچنین کشور ترکیه در اجلاس قبلی قهوه خانه سنتی را به نام خود ثبت کرد. در حالیکه همگان می دانستند قهوه خانه ریشه ای ایرانی دارد.
مسئولان کشورمان برای اجلاس سال 2016 یونسکو مشهد را به عنوان شهر سنگ های قیمتی و لالجین همدان را به عنوان شهر سفال معرفی کرده اند.
معمولا در برنامه های غذایی کاهش وزن، پرنوشی آب به افراد چاق و یا دارای اضافه وزن توصیه می شود.
در یک مطالعه، محققان شماری از مردان و زنان بزرگسال سنگین وزن و چاق را به طور اتفاقی در دو گروه تقسیم کردند
گروه اول رژیم غذایی کم کالری گرفتند به این معنی که نسبت به انرژی مصرفی شان، غذای کم کالری تری مصرف می کردند.
به سایر افراد نیز رژیم غذایی کم کالری دادند و از آنها خواستند مقدار آب مصرفی خود را افزایش دهند، به این صورت که باید روزانه نیم ساعت قبل از هر وعده غذایی کامل خود 500 میلی لیتر آب (دو فنجان) مصرف می کردند.
هر دو گروه، از این برنامه غذایی کم کالری که شامل 1200 کالری برای زنان و 1500 کالری برای مردان بود، به مدت 12 هفته پیروی کردند و هر دو گروه پس از یک دوره رژیم غذایی از 5 الی 8 کیلوگرم کاهش وزن پیدا کردند.
اما براساس نتیجه این مطالعه که در مجله Obesity منتشر شد، گروهی که پیش از هر وعده غذایی خود آب بیشتری مصرف کرده بودند، دو کیلو گرم بیشتر وزن کم کردند.
بعث، سالروز بزرگترین حادثه تاریخی و واقعه اسلامی و عیدی برای کل بشریت است. روزی که پیامبر اعظم در فضای رمز آلود غار حرا و در حالتیکه با راز و نیاز به درگاه الهی به عبادت و بندگی خدا بسر می برد ، فرشته وحی بر او نازل می شود و اظهار می دارد که به نام پروزدگار عالمیان ؛ ای محمد بخوان!
و او که خواندن نمی دانست به اراده الهی می خواند: اقْرَأْ بِاسْمِ رَبِّکَ الَّذِی خَلَقَ ، خَلَقَ الإِنسَانَ مِنْ عَلَقٍ ، اقْرَأْ وَرَبُّکَ الأَکْرَمُ ،الَّذِی عَلَّمَ بِالْقَلَمِ ، عَلَّمَ الإِنسَانَ مَا لَمْ یَعْلَمْ . و بزرگترین واقعه تاریخی بشریت یعنی بعثت آغاز می شود.
رسول خدا که برای عبادت وبندگی خدا به غار حرا پناه برده بود ،پس از 40 روزی دوری و هجرت ، از غار حرا فرود می آید و از سوی همسرش خدیجه کبری استقبال می شود و او اولین زنی در تاریخ می شود که به رسالت پیامبر اعتراف می نماید و به او ایمان می آورد و پس از او امیرالمومنین علی (ع) که از کودکی در خانه پیامبر بزرگ شده بود به رسالت او گواهی می دهد و اولین مردی درتاریخ می شود که به پیامبر ایمان می آورد و رسالت او را می پذیرد.
در این میان انچه می تواند در این برانگیختن اهمیت دوچندان داشته باشد، تشریح وضعیت دوران پیش از بعثت پیامبر اعظم در سرزمین عربستان سعودی وشهرمکه است. در آن روزگار در سرزمین مکه مردمی مشرک زندگی می کردند که نه بخدا ایمان داشتند و نه به روز معاد و به همه بدی ها و عادات زشت دامن می زدند و از کشتن انسانها و حتی فرزندان خود ویا زنده به گور کردن دختران خود نیز ابا نداشتند.
تعصبات غلطی که از نیآکان واجداد خود به ارث برده بودند؛ آنان را وادار ساخته بود تا قبیله گری و طائفه گری در میان آنان رواج یابد و از روی آوردن به حقیقت نیز گریزان باشند. و از اینرو این دوران را دوران جاهلیت نامیدند چون نشانه های جهل ونادانی آنان آنچنان بود که هم نمی دانستند و هم نمی خواستند بدانند که نمی دانند!
پیامبر اکرم(ص) در چنین فضای جاهلیتی که ارزش ها ، ضد ارزش شده بود وپرچم شیطان بجای پرچم حق برافراشته گردیده بود و مردم ؛ حیران و سرگردان در کنار بهترین خانه خدا یعنی کعبه به بت پرستی مشغول بودند و حتی از تعلیم وآموزش نیز استقبال نمی کردند ، از سوی خداوند متعال به رسالت مبعوث شد ، تا به زندگی انسان ها معنا ببخشد و دوباره مکارم اخلاقی را به میان انسانها بازگرداند و زنجیرهای جهل و خرافه پرستی و ظلم وستم را از دست وپای مردم بازنماید و آنان را از تاریکی های نادانی بیرون آورد و به سوی نور خدا رهنما باشد و همگان را به قسط و عدالت وادارد.
این است که باید گفت فلسفه اصلی بعثت نبوی ؛ معرفت زایی بود. معادشناسی ، انسان شناسی ، جهان شناسی و دانستن هدف از خلقت آفرینش و آموختن قرآن و حکمت ومعرفتهای الهی از کارکردهای اصولی بعثت است. پیامبر خدا دینی را به میان مردم آورد تا آنان طعم آزادی های واقعی اجتماعی و همبستگی و وحدت میان انسان ها را درک کنند و از طاغوت هایی که آنان را به بردگی و بندگی انسانها وادار کرده بود، رهایی و نجات یابند.
او دینی را آورد که بستر ساز تمدن و فرهنگ اسلامی و برقراری عدالت اجتماعی و پویایی و پیشرفت بشر باشد. و همه اینها در نتیجه وبراساس معرفت و آموزش علم ودانشی بود ؛ که پیامبر همواره به مردم توصیه می نمود. پیامبر اکرم عزّت و کرامت انسان ها را به آنان شناساند و به آنان آموخت تا با تعقّل و خردورزی به حیات و زندگی خود معنا ببخشند و انسان هایی متخلق به اخلاق الهی شوند.
آنچه در این فلسفه معرفت زایی مهم است، تحقق زندگی معنادار برای انسان ها به معنای اینکه زندگی دو روزشان با هم یکسان نباشد و دائماً در حال مجاهده در راه خدا و تلاش برای کسب علم و دانش و معرفت های الهی باشند.