سفارش تبلیغ
صبا ویژن

ه گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی خامنه ای، این بیانات به شرح زیر است: 

 

یک درس فراموش‌نشدنی

یادآوری بعثت به معنای یادآوری یک حادثه‌ی تاریخی نیست -این آن نکته‌ای است که ما باید در مواجهه‌ی با این حادثه‌ی بزرگ و این خاطره‌ی ارجمند بشری و انسانی همیشه به یاد داشته باشیم- بلکه تکیه‌ی بر این خاطره‌ی پرشکوه در حقیقت تکرار و مرور یک درس فراموش‌نشدنی است در درجه‌ی اول برای خود امت اسلامی، چه آحاد امت، چه برجستگان و نخبگان امت -سیاستمداران، دانشمندان، روشنفکران- و در درجه‌ی بعد برای همه‌ی آحاد بشریت. این، تکرار یک درس است، تکرار یک سرمشق است، یادآوری یک حادثه‌ی درس‌آموز است.

بیانات در دیدار مسئولان نظام به مناسبت مبعث حضرت رسول اعظم (ص) 09/05/1387 

 

مبعث و راه دشوار آینده‌ی ما

ما مسلمان‌ها البته باید قدر بدانیم؛ باید در پدیده‌ی بعثت بیندیشیم؛ باید از آن درس بگیریم؛ باید این گذشته‌ی پرفروغ را چراغی کنیم برای راه آینده‌ی دشوار خودمان که در پیش داریم.

بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام به مناسبت مبعث پیامبر مکرم اسلام(ص) 11/06/1384 

 

هدف بعثت دعوت به توحید بود

بعثت نبی اکرم در درجه‌ی اول، دعوت به توحید بود. توحید صرفاً یک نظریه‌ی فلسفی و فکری نیست؛ بلکه یک روش زندگی برای انسان‌هاست؛ خدا را در زندگی خود حاکم کردن و دست قدرت‌های گوناگون را از زندگی بشر کوتاه نمودن. «لااله‌الاالله» که پیام اصلی پیغمبر ما و همه‌ی پیغمبران است، به معنای این است که در زندگی و در مسیر انسان و در انتخاب روش‌های زندگی، قدرت‌های طاغوتی و شیطان‌ها نباید دخالت کنند و زندگی انسان‌ها را دستخوش هوس‌ها و تمایلات خود قرار دهند.

 

اگر توحید با همان معنای واقعی که اسلام آن را تفسیر کرد و همه‌ی پیغمبران، حامل آن پیام بودند، در زندگی جامعه‌ی مسلمان و بشری تحقق پیدا کند، بشر به سعادت حقیقی و رستگاری دنیوی و اخروی خواهد رسید و دنیای بشر هم آباد خواهد شد؛ دنیایی در خدمت تکامل و تعالی حقیقی انسان. دنیا در دید اسلام، مقدمه و گذرگاه آخرت است. اسلام دنیا را نفی نمی کند؛ تمتعات دنیوی را منفور نمی‌شمارد؛ انسان را با همه‌ی استعدادها و غرایز در صحنه‌ی زندگی، فعال می‌طلبد؛ اما همه‌ی اینها باید در خدمت تعالی و رفعت روح و بهجت معنوی انسانی قرار گیرد تا زندگی در همین دنیا هم شیرین شود. در چنین دنیایی، ظلم و جهل و درنده‌خویی نیست و این کار دشواری است و به مجاهدت احتیاج دارد و پیغمبر این جهاد را از روز اول آغاز کرد.بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام در سالروز عید سعید مبعث 02/07/1382


ربستان، قبل از هجرت

بعثت نبی اکرم برای بشر آغاز راه نویی بود. دنیای محیط بر آن پیام و محل پیدایش این پیام، دنیای بسیار بد و غیرقابل تحملی بود؛ دنیای گرایش و جذب مادیات شدن، دنیای خوی حیوانی، دنیای بی‌مهاری قدرتمندان و زورمندان و زورگویان، دنیای تبعیض و فساد و ظلم و شهوت‌رانی بی‌بندوبار. این وضعیت، مخصوص منطقه‌ی حجاز نبود؛ آن دو دولت بزرگ هم که منطقه‌ی عربستان را احاطه کرده بودند - یعنی ایران ساسانی و امپراتوری روم - دچار همین مشکلات بودند.

بیانات در دیدار مسئولان نظام به مناسبت مبعث حضرت رسول اکرم(ص)13/07/1381

 

مبعث، پرچم علم و معرفت را برافراشت

مبعث در حقیقت روز برافراشته شدن پرچم رسالتی است که خصوصیات آن برای بشریت، ممتاز و بی‌نظیر است. مبعث در حقیقت پرچم علم و معرفت را برافراشت. بعثت با «إقراء» شروع شد: «إقراء باسم ربک الذی خلق» و با «ادع إلی سبیل ربک بالحکمة و الموعظة الحسنة» ادامه یافت؛ یعنی دعوت همراه با حکمت. دعوت اسلامی در حقیقت گسترش و پراکندن حکمت در سراسر عالم و در طول تاریخ است؛ همچنان که بعثت، پرچمداری و برافراشته شدن پرچم عدل است؛ یعنی در میان مؤمنین، بندگان خدا و آحاد بشر، عدالت استقرار پیدا کند؛ همچنان که رسالت، برافراشتن پرچم اخلاق والای انسانی است؛ «بعثت لأتمم مکارم الاخلاق». خدای متعال خطاب به پیغمبر می‌فرماید: «و ما أرسلناک الا رحمة للعالمین»؛ یعنی همه‌ی چیزهایی که بشر - در همه‌ی زمان‌ها، در همه‌ی شرایط و در هر نقطه‌ی عالم - به آن نیاز دارد، در این بعثت گنجانده شده است؛ یعنی علم و معرفت، حکمت و رحمت، عدل و برادری و برابری؛ چیزهای اساسی‌ای که جریان زندگی سالم انسان به اینها وابسته است. حتی با این‌که در اسلام، جهاد مقرر شده است، و جهاد یعنی مبارزه با زورگویی و تجاوز -البته بعضی کسان به‌طور بدخواهانه، اسلام را به خاطر حکم جهاد، دین شمشیر معرفی کردند- اما همین اسلام می‌فرماید: «و إن جنحوا للسلم فاجنح لها و توکل علی الله»؛ یعنی باز آنجایی که شرایط اقتضا میکند، صلح را بر جنگ ترجیح می دهد.

بیانات در دیدار مسئولان و کارگزاران نظام جمهوری اسلامی به مناسبت عید سعید مبعث 23/07/1380




بعث بزرگترین روز تاریخ بشر است

روز مبعث، بی‌شک بزرگترین روز تاریخ بشر است؛ زیرا هم آن‌کسی که طرف خطاب خداوند قرار گرفت و مأموریت بر دوش او گذاشته شد - یعنی وجود مکرم نبی بزرگوار اسلام صلی‌الله - بزرگترین انسان تاریخ و عظیم‌ترین پدیده‌ی عالم وجود و مظهر اسم اعظم ذات اقدس الهی است؛ یا به تعبیری خود اسم اعظم الهی وجود مبارک اوست و هم از این جهت که آن مأموریتی که بر دوش این انسان بزرگ گذاشته شد - یعنی هدایت مردم به سوی نور، برداشتن بارهای سنگین از روی دوش بشر و تمهید یک دنیای مناسب وجود انسان و بقیه‌ی وظایف لایتناهی بعثت انبیا - وظیفه‌ی بسیار بزرگی بود. یعنی هم مخاطب بزرگترین است؛ هم وظیفه بزرگترین است. پس، این روز بزرگترین و عزیزترین روز تاریخ است.

اگر کسی بخواهد محتوای بعثت را در چارچوب آنچه که با عقول ناقص خودمان برداشت می کنیم، محصور کند، یقینا به مبعث و حقیقت بعثت و حقیقت این رسالت ظلم شده است. نمی شود محتوای بعثت پیامبر را به حدود فهم و دید ناقص ما محدود کرد؛ ولی اگر بخواهیم در یک جمله، بعثت و محدوده‌ی بعثت را - اگرچه لایتناهی است - تعریف اجمالی بکنیم، باید عرض کنیم که بعثت متعلق به انسان و برای انسان است؛ انسان هم لایتناهی است و ابعاد عظیمی دارد و محدود در جسم و در ماده و در زندگی چند روزه‌ی دنیا نیست؛ فقط محدود در معنویات هم نیست؛ محدود در یک قطعه‌ی مشخصی از تاریخ هم نیست. انسان، همیشه و در همه حال انسان است و ابعاد وجودی او، ابعاد لایتناهی و ناشناخته‌ای است. هنوز هم انسان موجودی ناشناخته است. بعثت، برای این انسان و برای سرنوشت این انسان و برای هدایت این انسان است.

بیانات در دیدار کارگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران به مناسبت عید مبعث 26/08/1377




بعثت پیغمبر خاتم در رأس همه‌ی حوادث تاریخ بشر قرار می گیرد

اگر ما در بین حوادث تاریخ بشر -حوادثی که برای انسان‌ها پیش می‌آید -بعثت انبیا را از همه‌ی این حوادث، در سرنوشت بشر مهمتر و مؤثرتر بدانیم- که همین هم هست، بعثت پیغمبر خاتم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم از لحاظ اهمیت، در رأس همه‌ی حوادث بزرگ و کوچک تاریخ بشر قرار می گیرد.

هیچ حادثه‌ای از قبیل انقلابهای بزرگ، مرگ‌ها و حیات‌های ملتها، پدید آمدن اشخاص بزرگ، از بین رفتن اشخاص بزرگ و ظهور مکتب‌های گوناگون، اهمیتش برای بشریت، به اندازه‌ی بعثت انبیا نیست؛ همچنان که امروز شما می‌بینید، ماندگارترین شکل‌های فکر و ذهن آحاد بشر، همان شکل‌هایی است که ادیان به آنها داده‌اند و تا ابد هم همین‌طور خواهد بود. اگر چه امروز بسیاری از کسان در عالم هستند که مستقیماً خود را در پرتو اشعه‌ی بعثت نبی اکرم قرار نداده‌اند - یعنی غیرمسلمانان - اما همان‌ها هم از برکات این بعثت، تاکنون منتفع شده‌اند.

بی‌شک علم و تمدن بشر، خلقیات نیکو در میان انسان‌ها، عادات خوب و بسیاری از این مقوله چیزها، اگر ظاهراً هم به ادیان متصل نباشد، در ریشه‌ی اصلی، جوشیده‌ی از ادیان و معارف الهی است و در رأس آنها بعثت نبی مکرم اسلام است؛ لیکن درعین‌حال همه‌ی بشریت - در آینده هم بیشتر - از این برکات استفاده خواهند کرد. بنابراین بزرگترین، مهمترین و برجسته‌ترین حادثه در تاریخ بشر، این بعثت است.

خدای متعال به برکت اسلام، به برکت توجه به معنویت اسلام و توجه به پیام سیاسی اسلام، ما را از آن رنجها خلاص کرد؛ یعنی بعثت برای این نبود که یک عده مردم، عقیده‌ای را در ذهن خودشان حفظ کنند و اعمال شخصی را انجام دهند، اما نظام اجتماعی، تحت حاکمیت دشمنان خدا و اندادالله باشد! بعثت آمد تا زندگی مردم را شکل دهد. بحمدالله این کار در نظام اجتماعی اسلام انجام گرفت؛ ملت ما هم آثارش را مشاهده کرد و ثمرات شیرین آن را هم چشید.بنده احساس می کنم که ما احتیاج داریم که در زمینه‌ی اخلاق و تزکیه و تهذیب، بر روی نفوس خودمان و نفوس دیگران کار کنیم. نوسازی معنوی نظام اسلامی و ملت مسلمان ایران، این مجاهدت بزرگ را لازم دارد و این هم یکی از پیامهای مهم بعثت است.

بیانات در دیدار با مسئولان کشور به مناسبت مبعث پیامبر گرامی اسلام(ص)






تاریخ : چهارشنبه 95/2/15 | 10:34 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

مبعث، روز برانگیختن خِردهای دفن شده

 

در تابوت خرافه گرایی و جهل پیشگی،

 

و روز تولد عاطفه های زخمی شده در رقص

 

شمشیرهای تعصب است

 

عیدتان مبارک.


 

مهدی بیا که عید اعظم پیمبر است

این بعثت محمد و تبریک حیدر است

در اهتزار پرچم قرآن هل اتی

تا موسم ظهور بدستان رهبر است

عید مبعث مبارک




پیک وحی است که در غار حرا می آید

به محمد ز خداوند ندا می آید

ای خلایق همه این طرفه ندا را شنوید

گوش های شنوا حکم خدا را شنوید

بعثت رسول اکرم مبارک






تاریخ : چهارشنبه 95/2/15 | 9:39 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

در این مطالعه محققان دانشکده پزشکی دانشگاه وارویک انگلستان با تحلیل داده های 1153 فرد در رده سنی 18 تا 69 سال دریافتند افرادی که روزی 100 گرم شکلات مصرف می کردند مقاومت انسولین شان کاهش یافته و آنزیم های کبد بهبود یافته بود. حساسیت انسولین فاکتور پرخطر بیمای قلبی-عروقی است.

 

در این تحلیل و بررسی، فاکتورهای مرتبط با سبک زندگی و رژیم غذایی، از جمله مصرف همزمان چای و قهوه هم مدنظر قرار گرفت. توجه به این دو نوشیدنی از آن جهت بود که هر دو می توانند دارای میزان بالای پلی فنول باشند، ماده ای که تاثیرات مفید قلبی ناشی از آن است.

 

ساوریو استرانگس، عضو تیم تحقیق، در این باره می گوید: «محصولات تولیدشده از کاکائو برای بهبود سلامت عملکرد قلب توصیه می شوند. کارشناسان تغذیه و سلامت مصرف طیف وسیعی از مواد خوراکی سرشار از فیتوشیمیایی را که شکلات تلخ هم حاوی مقادیر نسبی این ماده است توصیه می کنند.»

 

همچنین محققان این مطالعه دریافتند بیش از 80 درصد شرکت کنندگان ادعا می کردند که به طورمیانگین روزی 24.8 گرم شکلات می خورند. افرادی که ادعا می کردند شکلات مصرف می کنند افرادی جوان تر و دارای تحرک فیزیکی بیشتر و دارای سطح تحصیلات بالاتر بودند.






تاریخ : چهارشنبه 95/2/15 | 12:47 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

علی اکبر محزون در نشست خبری که به مناسبت روز ملی جمعیت برگزار شد، به رشد موالید در کشور اشاره کرد و گفت: در سال های اخیر بعد از بازنگری در سیاست های جمعیتی برای چند سال رشد موالید به طور خفیف افزایش یافت، اما از سال 94 دوباره با کاهش رشد موالید رو به رو بودیم به طوری که در سال 91 رشد موالید 2.9 و در سال 92، 3.5 ، سال 93، 4.2 و در سال 94 به 2.3 درصد کاهش پیدا کرد.

 

او گفت: نرخ موالید به ازای هر هزار نفر جمعیت در کشور در سال 93، 20.1 بود که این نرخ در سال 94 به 19.8 کاهش پیدا کرد.

 

رشد منفی موالید در 4 استان/ قم، یزد، هرمزگان و همدان بیشترین رشد موالید را داشتند

 

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال گفت: استان های قم، یزد، هرمزگان و همدان با 5.6، 5.4، 4.9 و 4.8 درصد به ترتیب دارای بیشترین رشد موالید و همچنین استان های گیلان با منفی 3.4، لرستان با منفی 2، کرمانشاه با منفی 0.6 و آذربایجان شرقی با منفی 0.2 کمترین رشد موالید را به خود اختصاص داده اند.

 

محزون همچنین به سن مادران در فرزندآوری اشاره کرد و گفت: آمارهای سال 94 نشان می دهد 89 درصد ولادت ها مربوط به مادران 19 تا 37 ساله بوده که میانگین سن مادران 28.4 سال بوده است. مادران 29 ساله با 6.4، 28 ساله با 6.3 و 27 ساله با 6.2 درصد بیشترین سن مادران در ولادت ها را به خود اختصاص داده اند.

 

او گفت: در سال 89 نیز 90.6 درصد ولادت ها مربوط به مادران 18 تا 36 سال بوده و این در حالی است که درسال 94، 89 درصد ولادت ها به مادران 19 تا 37 سال اختصاص یافته است.

 

به گفته او در سال گذشته 88.5 درصد ولادت ها مربوط به پدران 23 تا 41 سال بوده است. این در حالی است که در سال 89، 89.2 درصد ولادت ها مربوط به پدران 22 تا 40 سال بوده است.

 

مدیرکل دفتر اطلاعات و آمار و مهاجرت سازمان ثبت احوال همچنین به تحلیل فاصله ولادت ها از ازدواج والدین برای اولین بار در کشور اشاره کرد و گفت: در سال 89، 52.4 درصد ولادت ها در 5 سال اول زندگی زوجین و 24.7 درصد نیز در 5 سال دوم زندگی رخ داده است.

 

محزون گفت: این در حالی است که در سال 94 این درصدها تغییر یافته به طوری که 45.4 درصد ولادت ها در 5 سال اول و 29.3 درصد ولادت ها در سال دوم زندگی به ثبت رسیده است این آمارها نشان می دهد که زمان بندی فرزندآوری دچار تغییراتی شده و بخشی از آن از 5 سال اول زندگی مشترک به 5 سال دوم انتقال یافته است.

 

او دراو در ادامه گفت: یکی از اقداماتی که به مناسبت این روز باید انجام شود رصد مستمر اجرایی شدن سیاست ها و ارزیابی و پایش برنامه هایی است که اجرا می شود.

 

او گفت: روز ملی جمعیت با هدف رصد و ارزیابی این برنامه ها برگزار می شود و در سازمان ثبت احوال نیز همایش هایی تخصصی در استان های مختلف اجرا می شود به طوری که شورای راهبردی جمعیت به ریاست استانداران و دبیری ادارات کل ثبت احوال سراسر کشور تشکیل شده و برنامه هایی را به همین مناسبت به اجرا خواهند گذاشت.






تاریخ : چهارشنبه 95/2/15 | 12:45 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()

امروز، به مناسبت بزرگداشت روز جهانی ماما، صندوق جمعیت ملل متحد از زحمات ماماها در نجات جان زنان، دختران نوجوان و نوزادان در جوامع دور دست، در شرایط بحران و در کشورهای آسیب پذیر و گرفتار جنگ، قدردانی می کند. 

ماماهای آموزش دیده در ارائه خدمات دلسوزانه ، محترمانه و با توجه به حساسیت های فرهنگی طی دوران بارداری و زایمان، جایگاه منحصر به فردی دارند. مامایی نه تنها برای نوزادان در نخستین ماه های حساس عمرشان، بلکه برای بهداشت باوری در کل، از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

 

سالانه 300هزار زن در دوران بارداری و یا درحین زایمان جان خود را از دست می دهند 

به گفته باباتونده استیمهین، وجود ماماها برای دستیابی به اهداف توسعه پایدار ضروری است. اگر چه طی 25 سال اخیرمرگ مادران به نیم رسیده است، اما هنوز سالانه 300 هزار زن در دوران بارداری و یا درحین زایمان و حدود 3 میلیون نوزاد قبل از 4 هفتگی، جان خود را از دست می دهند.

 

در ادامه این گزارش آمده است ،اکثر این مرگ های اجتناب پذیر در کشورهای در حال توسعه و یا دچار جنگ و بحران اتفاق می افتند که با اعزام تعداد بیشتر ماما به این مناطق می توان این مرگ و میرها را تا تقریبا دو سوم کاهش داد. برای دستیابی به اهداف بلند پروازانه کاهش مرگ و میر مادران و نوزادان، سرمایه گذاری در مامایی امری ضروری است.

یش از 66 هزار ماما آموزش دیده به زایمان بیش از 11 میلیون زن خدمت کردند 

صندوق جمعیت ملل متحد از آموزش هزاران ماما در بیش از یک صد کشور جهان حمایت می کند. طبق آخرین بررسی ها، درطی هفت سال گذشته صندوق جمعیت به بیش از 66 هزار ماما آموزش داده ، که آنان نیزبه نوبه خود به زایمان بیش از 11 میلیون زن خدمت کرده اند.

 

این گزارش می افزاید در این روز جهانی ماما، ما درصندوق جمعیت ملل متحد متعهد می شویم که در راستای تقویت مهارت و ظرفیت ماماها، با شرکای جهانی خود و کشورها همکاری کنیم.

 

ما از کشورها درخواست می کنیم که ماماهایی را که در شرایط دشوار و مناطق دوردست خدمت می کنند را مورد تشویق قرار دهند. ما همچنین از کشورها می خواهیم که درآموزش با کیفیت بالا، ایجاد شرایط کاری مناسب، دستمزد کافی، تدوین سیاست های کافی برای نیروی کاروفراهم نمودن زمینه های رشد حرفه ای سرمایه گذاری کنند.

 

این گزارش تاکید کرده است ماماها قهرمانان ما و ستون اصلی بهداشت باروری هستند. بگذارید که از آنان و از زنان و نوزادانی پشتیبانی کنیم که تحت مراقب ایشان قرار می گیرند.






تاریخ : چهارشنبه 95/2/15 | 12:42 عصر | نویسنده : رحیم313 | نظرات ()
<   <<   11   12   13   14   15   >>   >
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
.: Weblog Themes By M a h S k i n:.